Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Big Brother στα σχολεία: Κάμερες θα ελέγχουν αν κοιμούνται οι μαθητές στα θρανία...

Διαβάστε αναλυτικά...

17 Μαΐου 2018 14:51
Big Brother στα σχολεία: Κάμερες θα ελέγχουν αν κοιμούνται οι μαθητές στα θρανία...

Και ποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει το θρανίο του ως μαξιλάρι όταν πήγαινε σχολείο, όντας κουρασμένος και νυσταγμένος την ώρα ενός βαρετού μαθήματος; Ειδικά αν καθόσουν στα τελευταία θρανία, ο πειρασμός ήταν μεγάλος. Πάνε αυτά, όμως...

Οι μαθητές ενός σχολείου στην Κίνα θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές πριν λίγο «γείρουν» στη διάρκεια των βαρετών μαθημάτων, καθώς κάμερες τεχνητής νοημοσύνης με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου θα καραδοκούν.

Το σχολείο Hangzhou No. 11 εγκατέστησε ένα σύστημα «διαχείρισης συμπεριφορών», όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο καταγράφει τις εκφράσεις του προσώπου των μαθητών και τις κινήσεις τους, στη συνέχεια αναλύουν τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει κι έτσι ελέγχουν αν τα παιδιά προσέχουν ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας! Σε ποια οικογένεια άνηκε;

Όπως σημειώνει το Reuters, η στρατηγική αυτή, τύπου Big Brother, αποτυπώνει την ολοένα αυξανόμενη χρήση εργαλείων αναγνώρισης προσώπου στην Κίνα, για πλήθος σκοπών: από διαφοροποίηση πληρωμών και αναζήτηση κακοποιών μέχρι παρακολούθηση του κοινού σε μεγάλες εκδηλώσεις και των πελατών σε fast-food.

«Το σύστημα συλλέγει μόνο τις εκφράσεις του προσώπου και συμπεριφορικές πληροφορίες» περιέγραψε ο υποδιευθυντής του σχολείου, επιχειρώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικότητας.

«Μπορεί να βελτιώσει την αλληλεπίδραση μεταξύ καθηγητών και μαθητών».

Το σύστημα θα μπορεί να δει εάν οι μαθητές διαβάζουν ή ακούν- ή κοιμούνται πάνω στα θρανία τους. Μπορεί να αναγνωρίσει εκφράσεις που δείχνουν χαρά, φόβο, οργή, αποστροφή και προβληματισμό.

Οι μαθητές θα έχουν ένα «σκορ προσοχής» σε πραγματικό χρόνο, το οποίο θα προβάλλεται σε οθόνη στον δάσκαλό τους.

Ο υποδιευθυντής του σχολείου υποστηρίζει πως ένα μήνα μετά τη δοκιμαστική χρήση, οι μαθητές άρχισαν να αποδέχονται την παρακολούθηση και να βελτιώνουν τη συμπεριφορά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα! Είναι ήδη στο ξενοδοχείο!

Δεν λείπουν πάντως και οι επικριτές. «Τι είναι; Στρατόπεδο συγκέντρωσης; Αυτά είναι παιδιά, όχι στόχος μιας δικτατορίας» έγραψε ένας χρήστης στο Weibo.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share