Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γροθιά στο στομάχι: Ο σπαραγμός της μάνα της 8 μηνών Λεϊλά που σκοτώθηκε στην Γάζα!

Βουβός πόνος!

15 Μαΐου 2018 14:19
Γροθιά στο στομάχι: Ο σπαραγμός της μάνα της 8 μηνών Λεϊλά που σκοτώθηκε στην Γάζα!

Σπάνε καρδιές από τις εικόνες που μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία από την κηδεία της μόλις 8 μηνών Λεϊλά, του μικρότερου θύματος των χθεσινών σοβαρών συγκρούσεων που σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Η μικρούλα πέθανε από την εισπνοή αναθυμιάσεων από τα δακρυγόνα που πέταξαν οι ισραηλινές δυνάμεις εναντίον Παλαιστινίων, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 59 Παλαιστινίους.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο πατέρας της μικρής που σπάραξαν, κρατώντας στην αγκαλιά τους το άψυχο σώμα του παιδιού τους.

Με πόνο ψυχής ο πατέρας, παρέδωσε το μωρό του, τυλιγμένο σε ένα σεντόνι σε συμπατριώτες του για να το θάψουν, ενώ οι παρευρισκόμενοι φώναζαν συνθήματα εναντίον του Ισραήλ και έκαναν λόγω για τον πιο μικρό μάρτυρα του αγώνα των Παλαιστινίων για ένα ανεξάρτητο κράτος.

Σήμερα μάλιστα οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη θυμούνται την… «Καταστροφή», τη μέρα δημιουργίας του Ισραηλινού κράτους το 1948.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είχε δύο προφίλ στο Facebook η 19χρονη! Τι φρικτά έγραφε για το μωρό της; (video)

Μέσα σε αυτό το ήδη τεταμένο κλίμα θα γίνουν και οι κηδείες των υπόλοιπων νεκρών. Μετά τις κηδείες μάλιστα οι κάτοικοι της Γάζας ετοιμάζουν νέες διαμαρτυρίες στο φράκτη που χωρίζει την περιοχή από το Ισραήλ.

Η Χαμάς, εναντίον της οποίας το Ισραήλ έχει εξαπολύσει τρεις πολέμους από το 2008, στηρίζει το κίνημα των Παλαιστινίων, υποστηρίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών και ότι είναι ειρηνικό. Μέχρι στιγμής οι μαχητές της οργάνωσης δεν έχουν βγάλει τα όπλα, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Detox δίαιτα: Πώς θα χάσεις 4 κιλά σε μία εβδομάδα!

Ο ισραηλινός στρατός, που αμφισβητεί τον ειρηνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων, κατηγορεί τη Χαμάς ότι εκμεταλλεύεται το κίνημα διαμαρτυρίας για να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας και ότι στέλνει ένοπλους άνδρες να μπερδευτούν με το πλήθος των διαδηλωτών.

Ήδη χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες είναι παραταγμένοι γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, καθώς αναμένονται νέα βίαια επεισόδια.

Το Ισραήλ προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε μέσο» για να προστατεύσει τον φράχτη, τους στρατιώτες και τους πολίτες του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share