Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τρομακτικό! Έσπασε το παρμπρίζ ενός Airbus στον αέρα

Δραματικές στιγμές για επιβάτες και πλήρωμα

14 Μαΐου 2018 13:50
Τρομακτικό! Έσπασε το παρμπρίζ ενός Airbus στον αέρα

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες και το πλήρωμα ενός αεροσκάφους κινεζικής εταιρείας, που πετούσε σε ύψος 10.000 μ. όταν έσπασε ξαφνικά το δεξιό τμήμα του παρμπρίζ στο πιλοτήριο!

Το περιστατικό συνέβη το πρωί (τοπική ώρα) περίπου μισή ώρα μετά την απογείωση του Airbus A319 της Sichuan Airlines από το Τσονγκ-κίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας με προορισμό την πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ο συγκυβερνήτης κι ένα μέλος του πληρώματος, να προκληθεί αποσυμπίεση στην καμπίνα και να σταματήσουν να λειτουργούν διάφορα συστήματα του αεροσκάφους, μεταξύ των οποίων και ο αυτόματος πιλότος.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβάτες.

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα κρατική εφημερίδα δείχνει το κόκπιτ χωρίς παρμπρίζ, μάσκες οξυγόνου να κρέμονται από την οροφή και διάφορα αντικείμενα και κουτιά με φαγητά στο πάτωμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - spoiler: Διέρρευσαν πλάνα από την ρουμανική τηλεόραση για το σημερινό Ελλάδα - Ρουμανία! (video)

Παρά τις αντίξοες συνθήκες ο κυβερνήτης κατάφερε να προσγειώσει χειροκίνητα το Airbus στο αεροδρόμιο της Τσενγκτού, απ’ όπου οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους προς τη Λάσα με άλλο αεροσκάφος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share