Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ: Ξύπνησε από κώμα 13χρονος, αφού οι γονείς του δώρισαν τα όργανά του

Τραγικό περιστατικό!

8 Μαΐου 2018 18:20
Σοκ: Ξύπνησε από κώμα 13χρονος, αφού οι γονείς του δώρισαν τα όργανά του

Συγκίνηση σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η ιστορία ενός 13χρονου, ο οποίος μετά από πολλά εγκεφαλικά τραύματα σε ατύχημα ανέκτησε τις αισθήσεις του λίγο αφού οι γονείς του υπέγραψαν τα έγγραφα δωρεάς των οργάνων του.

Ο Τρέντον ΜαΚίνλεϊ υπέστη βαρύ εγκεφαλικό τραύμα πέφτοντας από τη ρυμούλκα αυτοκινήτου όταν αυτή αναποδογύρισε και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του ότι ο γιος τους δεν θα συνερχόταν και ότι τα όργανά του ήταν συμβατά με πέντε παιδιών που χρειάζονταν επειγόντως μεταμόσχευση.

Μια ημέρα πριν τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη, ο μικρός έδωσε σημάδια επαφής με το περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Βουλή το Jason- Αντιγόνη για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια (Photos)

Ο Τρέντον υπέστη επτά κρανιακά κατάγματα στο ατύχημα που είχε στο Μόμπαϊλ της Αλαμπάμα τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τη μητέρα του Τζένιφερ Ρέιντλ, μετά τον τραυματισμό του ο μικρός υποβλήθηκε σε πολλές κρανιοτομές, εμφάνισε νεφρική ανεπάρκεια και υπέστη καρδιακή προσβολή.

Κάποια στιγμή, όπως είπε η μητέρα του, ο Τρέντον υπέστη ανακοπή πάνω στο χειρουργικό τραπέζι και επί 15 λεπτά η καρδιά του δεν λειτουργούσε. Έπειτα από αυτό οι γιατροί της είπαν ότι ο γιος της “δεν θα ξαναείναι ποτέ όπως πριν”.

Όπως είπε η ίδια στο CBS News, συμφώνησε να υπογράψει τα έγγραφα για τη δωρεά οργάνων όταν πληροφορήθηκε ότι με τα όργανα του παιδιού της θα σώζονταν πέντε άλλα παιδιά.

“Δεχτήκαμε και αυτό σήμαινε ότι θα συνέχιζαν να κρατούν στη ζωή τον Τρέντον ώστε να προετοιμάσουν τα όργανά του για τη δωρεά”, είπε η μητέρα του ανακαλώντας στη μνήμη της με ποιόν τρόπο ανέκτησε τις αισθήσεις του τον Μάρτιο.

“Την επόμενη μέρα ήταν προγραμματισμένο να υποβληθεί στο τελευταίο εγκεφαλογράφημα για να ανακοινωθεί η ώρα θανάτου του, αλλά ξαφνικά επανήλθαν οι ζωτικές λειτουργίες του και ματαιώθηκε η εξέταση”.

“Έπεσα στο τσιμέντο και το τρέιλερ προσγειώθηκε πάνω στο κεφάλι μου. Έπειτα από αυτό, δεν θυμάμαι τίποτα”, είπε ο μικρός.

Ο Τρέντον εξακολουθεί να έχει πόνους και να παθαίνει σπασμούς και θα χρειαστεί και νέα χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του μισού του κρανίου. Ωστόσο, περπατάει, μιλάει, ενώ διαβάζει και κάνει και ασκήσεις μαθηματικών, λέει η μητέρα του που κάνει λόγο για “θαύμα”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση σκάνδαλο για την δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ το 2011!

Ο ίδιος είπε ότι νόμιζε πως είναι στον παράδεισο όσο ήταν αναίσθητος.

“Βρισκόμουν σε έναν αγρό και περπατούσα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση πέραν του Θεού”. Η οικογένειά του τώρα προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα μέσω του Facebook για να μπορέσει να καλύψει τις νέες ιατρικές του δαπάνες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share