Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: 19 παραβιάσεις και αερομαχία πάνω από το Αιγαίο!

Δεν σταματάει πουθενά η Τουρκία!

4 Μαΐου 2018 19:45
Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: 19 παραβιάσεις και αερομαχία πάνω από το Αιγαίο!

Σε παραβιάσεις του εναέριου χώρου προχώρησε η Τουρκία, με δύο οπλισμένα F-16 και τρία κατασκοπευτικά CN-235 να πετούν σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου

Σε 19 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, η μία εκ των οποίων εξελίχθηκε σε εμπλοκή (αερομαχία), προέβησαν την Παρασκευή τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη, λίγες ώρες μετά τον εμβολισμό της κανονιοφόρυ «Αρματωλός» από το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Karmate».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Panorama: "Παραλήρημα" θαυμασμού του Τριαντάφυλλου προς την Μελίνα "Της βγάζω το καπέλο, είναι η μόνη που..."

Πιο συγκεκριμένα, δύο οπλισμένα F-16 και τρία κατασκοπευτικά τύπου CN-235, παραβίασαν σε 19 περιπτώσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ καταγράφηκαν και πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην Κρήτη: Αυτοκτόνησε γυναίκα κόβοντας τις φλέβες της!

Οι 17 από τις 19 παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τα τουρκικά κατασκοπευτικά. Η μοναδική εμπλοκή έγινε με τα F-16, τα οποία εντοπίστηκαν, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν βάσει των διεθνών κανόνων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share