Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το άφοβο κορίτσι: Τι συμβολίζει το άγαλμα της Γουόλ Στριτ; (Photo)

29 Απριλίου 2018 14:24
Το άφοβο κορίτσι: Τι συμβολίζει το άγαλμα της Γουόλ Στριτ; (Photo)

Μόνιμη θέση στην Financial District του Μανχάταν θα βρει, στα τέλη του χρόνου, το «Άφοβο Κορίτσι».

Το ορειχάλκινο άγαλμα της Κρίστεν Βίσμπαλ θα κοιτά για πάντα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Παραγγέλθηκε από την εταιρεία χρηματοοικονομικών State Streetb Global Advisors (SSGA) στο πλαίσιο εκστρατείας για την αύξηση του αριθμού των γυναικών που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών, και αποκαλύφθηκε ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 2016.

Προοριζόταν να είναι μια μη μόνιμη εγκατάσταση και, για ένα διάστημα, το μικρό ανυποχώρητο κορίτσι με τα χέρια στη μέση στεκόταν απέναντι στο εδώ και χρόνια σύμβολο της Γουόλ Στριτ, τον «Επιτιθέμενο Ταύρο», το διάσημο άγαλμα του Αρτούρο ντι Μόντικα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - σκάνδαλο: Ο παίκτης που "κόπηκε" από το Nomads λόγω ψυχολογικών προβλημάτων!

Επιπλέον, όποιος επιθυμεί θα μπορεί πλέον να αποκτήσει αντίγραφο του «Άφοβου Κοριτσιού». Η Βίσμπαλ έχει κατασκευάσει 1.000 αντίγραφα, ύψους 61 εκατοστών, απολύτως πιστά στο πρωτότυπο, τα οποία διαθέτει αντί 6.500 δολαρίων το ένα.

«Ελπίζω το περιορισμένων αντιτύπων ορειχάλκινο γλυπτό να είναι σύμβολο ενδυνάμωσης και ενθάρρυνσης, αλλά και υπενθύμιση ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο φύλων και διαφορετικών κουλτουρών είναι το πεφωτισμένο μονοπάτι προς πιο έξυπνες και πιο σίγουρες αποφάσεις» επισημαίνει, στον ιστότοπο του «Άφοβου Κοριτσιού», η δημιουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν στο Ελλάδα - Ρουμανία! (video)

Προσθέτει, επίσης, ότι το 20% των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθεί δωρεά σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που ενδυναμώνουν νεαρές γυναίκες και υποστηρίζουν την ισότητα των δύο φύλων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share