Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Ελεύθερος αλλά σε σπίτι με φρουρά ο 1 από τους 8 αξιωματικούς

Μετά την απόφαση του ΣτΕ!

26 Απριλίου 2018 15:48
Ελεύθερος αλλά σε σπίτι με φρουρά ο 1 από τους 8 αξιωματικούς

Ελεύθερος στην Ελλάδα, υπό αυστηρή φρούρηση ωστόσο, κυκλοφορεί ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφθασαν στη χώρα μας την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Σήμερα το πρωί δόθηκαν στον Τούρκο αξιωματικό, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, τα χαρτιά του και πέρασε τις πύλες του αστυνομικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείτο μέχρι σήμερα, με προορισμό σπίτι σε άγνωστη τοποθεσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αδιανόητη αλλαγή: Ο παίκτης που έχει χάσει τα περισσότερα κιλά και είναι αγνώριστος σε σχέση με το πρώτο επεισόδιο! (photo)

Ο εν λόγω αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου.

Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο στις 4 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.


Επιπλέον, το δικαστήριο επισημαίνει ότι οφείλει το Δημόσιο να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου αξιωματικού.

Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου

Εν τω μεταξύ, από τη στιγμή που το ΣτΕ έλαβε την απόφαση να αφήσει ελεύθερο τον Τούρκο αξιωματικό, στο Μαξίμου, στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ σήμανε «κόκκινος συναγερμός».

Και αυτό λόγω των φόβων που υπάρχουν ότι ενδεχομένως πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ (μυστικών υπηρεσιών της Άγκυρας) θα επιχειρήσουν να απαγάγουν, «αλά Οτσαλάν», τον Τούρκο αξιωματικό με τη λήξη της κράτησής του, κάτι που θα δημιουργήσει απρόβλεπτες επιπλοκές στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, και της έτι περαιτέρω επιδείνωσης που αναμένεται για το προσεχές δίμηνο, μέχρι τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών που προκήρυξε για τον Ιούνιο ο Ερντογάν...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Ποιοι θα βρείτε σήμερα 1.000 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

Πέρα από τις εύλογες υπόνοιες (και πιθανότατα πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες...) των ελληνικών αρχών ασφαλείας, η πολύ πρόσφατη επιχείρηση-αστραπή Τούρκων πρακτόρων στο Κόσοβο, όπου συνέλαβαν έξι άτομα τουρκικής υπηκοότητας και τα μετέφεραν στην Τουρκία για να δικαστούν ως υποστηρικτές του Γκιουλέν, δεν επιτρέπει εφησυχασμό από ελληνικής πλευράς.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Ερντογάν έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι «δεν θα ησυχάσει αν οι 8 πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν βρεθούν στην Τουρκία για να δικαστούν...».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share