Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το νέο "υπερόπλο" του Ερντογάν! - Το φονικό "σαλάχι" μπορεί να κατασκοπεύσει αλλά και να ανατινάξει τα πλοία του εχθρού (video)

Πότε θα το ρίξει στο Αιγαίο;

23 Απριλίου 2018 19:10
Αυτό είναι το νέο

Η αμυντική εταιρεία Abayraklar Savunma ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη ενός υποβρύχιου drone που μπορεί να πυροδοτηθεί για να καταστρέψει τα εχθρικά πολεμικά πλοία της Τουρκίας. Πρόκειται για το νέο υπερόπλο που θα έχει στα "χέρια" του ο Ερντογάν και αυτό που όλοι αναρωτιούνται είναι το πότε θα το...ρίξει στο Αιγαίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Panorama: Η πρώτη εμφάνιση της Όλγας Φαρμάκη μετά την αποχώρησή της! (Video)

Οπως γράφει η "Daily Sabah" το "wattozz", μοιάζει με το σαλάχι στο σχεδιασμό και την κίνηση, είναι φτιαγμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο και καλυμμένο με σιλικόνη. Δύο κάμερες τοποθετούνται ως "μάτια" στη συσκευή, τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι 5,5 κόμβους για 12 ώρες και να τροφοδοτούνται από τρεις κινητήρες.

Το wattozz μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίβλεψη ή επίθεση, που ελέγχεται από κρυπτογραφημένα ακουστικά κύματα, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται από τις φάλαινες και τα δελφίνια για επικοινωνία. Οι ηλεκτρομαγνητικοί μαγνήτες επιτρέπουν στο υποβρύχιο drone να επιτεθεί σε εχθρικό σκάφος και να εκραγεί με εντολή.

Όταν το όπλο δεν βρίσκεται σε αποστολή, μπορεί να ακουμπήσει στον πυθμένα και να "πάρει έναν ύπνο". Η εταιρεία Albayraklar Savunma συνεργάζεται με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Karadeniz στο Trabzon στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας για να αναπτύξει το όπλο τα τελευταία δύο χρόνια. Ο πρόεδρος της Albayraklar Savunma, Mustafa Adnan Albayrak, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει το wattozz σε τρεις μήνες.


Δείτε το video:

Πηγή: enikos.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share