Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στέφανος Κυριαζής: Ένας gay με πιο πολλά "καρύδια" από άλλους! Διαβάστε την ιστορία του δημοσιογράφου που πάσχει από AIDS!!!

26 Φεβρουαρίου 2013
Στέφανος Κυριαζής: Ένας gay με πιο πολλά

Απενοχοποίησε τον ορισμό του gay. Δήλωσε ευθαρσώς ότι είναι φορέας του AIDS. Έγινε πρώτο θέμα στην Ευρώπη. Συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του και τη ζωή του. Και είναι Έλληνας. Ο Στέφανος Κυριαζής, ο αρχισυντάκτης του gossip περιοδικού «Star» της Αγγλίας είναι ο απόλυτος «party crasher», ο άνθρωπος των πάρτι, όπως τον χαρακτηρίζουν τα περιοδικά του Ηνωμένου Βασιλείου. Γεννημένος στη Βρετανία από Έλληνα πατέρα, δηλωμένος ομοφυλόφιλος, επιτυχημένος επαγγελματίας, δεν έκρυψε ποτέ τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ

Δεν υπερτόνισε την ταυτότητά του με εκκεντρικότητες και περιττές φανφάρες. Σήμερα μιλάει αποκλειστικά στη «News» για τη ζωή του μετά την πληροφόρηση από τους γιατρούς πως είναι φορέας του ιού HIV. Εξομολογείται, δε, πως τότε βρισκόταν στην καλύτερη φάση της ζωής του. Κι αν αρχικά τρομοκρατήθηκε, τώρα είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και το αντιμετωπίζει με ψυχραιμία.

Ένας κανονικός άνθρωπος, σωστός και επιτυχημένος επαγγελματίας, με τους μεγαλύτερους celebrities του πλανήτη να είναι φίλοι και γνωστοί του, έτυχε να πέσει θύμα της μάστιγας του AIDS. Με τη δύναμη του χαρακτήρα του σήμερα μεταμορφώνεται σε πρότυπο για όσους πάσχουν από τη συγκεριμένη ασθένεια και δίνει μάθημα ζωής σε εκείνους που τον κατακρίνουν για τις επιλογές του. Ο Στέφανος δεν μεμψιμοίρησε ποτέ για το γεγονός ότι είναι οροθετικός. Στη στήλη του με τίτλο «Hiv & Me» («Ο HIV κι Εγώ»), στο life style gay περιοδικό «Attitude», εκφράζει κάθε μήνα τις απόψεις του για το θέμα. Μέσα από αυτήν αντιλαμβάνεται ότι είναι πολλοί εκείνοι που φοβούνται ή ντρέπονται να πουν ότι πάσχουν από την ασθένεια. «Πιστεύω, όμως, ακράδαντα ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σώμα του, γι' αυτό και πρέπει να προσέχει ο ίδιος την υγεία και την προσωπικότητά του, λαμβάνοντας ενημέρωση για τον ιό HIV. Δεν είμαστε παιδιά για να κατηγορούμε τους άλλους για τις δικές μας πράξεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Στέφανος.

«Μια πλευρά της ζωής μου»

Έμαθε ότι είναι φορέας του ιού το 2005, σε μια στιγμή που βρισκόταν στην καλύτερη φάση της ζωής του. «Όταν το έμαθα ήμουν καταρρακωμένος και τρομοκρατημένος. Αλλά με τη στήριξη των φίλων αλλά και ενός εξαιρετικού συμβουλευτικού ψυχολόγου, μπόρεσα με τον καιρό να ισορροπήσω και πλέον να θεωρώ το AIDS ως μια ακόμα πλευρά της ζωής μου. Με κάνει να σκέφτομαι κάπως διαφορετικά, αλλά δεν καθορίζει τον τρόπο που ζω», ομολογεί ο επιτυχημένος δημοσιογράφος. Και τα λόγια του αυτά φαίνονται πέρα για πέρα αληθινά, αφού δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στην καθημερινότητά του από τη στιγμή που ανακάλυψε ότι πάσχει από την ασθένεια. «Η ζωή μου και η υγεία μου είναι μια χαρά. Η κοινωνική μου ζωή δεν επηρεάζεται από αυτό, αν και πλέον είμαι πιο προσεκτικός. Κοιμάμαι αρκετά και φροντίζω να μην αρρωσταίνω με τις γρίπες του χειμώνα», συμπληρώνει.

«Δεν έχουν κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται»

Ο Στέφανος είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι μια τέτοια εξέλιξη ζωής μπορεί να σε «ρίξει» μόνο αν την αφήσεις, αν της το επιτρέψεις. Εκείνον δεν τον επηρέασε ποτέ στην καριέρα του, καθώς «όλοι οι συνάδελφοί μου ξέρουν την κατάσταση και είναι άκρως υποστηρικτικοί». Κανείς ποτέ δεν άφησε υπόνοιες και δεν τον κατηγόρησε ότι οι σεξουαλικές του προτιμήσεις ευθύνονται για την ασθένειά του. «Είναι αβάσιμος, επικίνδυνος, προκατειλημμένος και -ιατρικά και κοινωνιολογικά μιλώντας- γελοίος ισχυρισμός. Με εκνευρίζει αφάνταστα ότι όσοι ζουν με τον HIV νομίζουν ότι έχουν κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται. Είναι αποτέλεσμα αμάθειας της ομοφυλοφιλικής κοινότητας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου», σχολιάζει ο έμπειρος δημοσιογράφος, επισημαίνοντας ότι το AIDS είναι μια ακόμα ιατρική κατάσταση.

Θεωρεί πάντως πως ο κόσμος δεν πρέπει να παίρνει αψήφιστα το θέμα του συγκεκριμένου ιού λόγω του τρόπου μετάδοσής του, «ο συνυφασμένος με την ασθένεια φόβος και το στίγμα, όμως, πρέπει να σταματήσουν. Οι άνθρωποι οφείλουν να είναι ειλικρινείς τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους άλλους. Η ζωή είναι για να τη ζεις και ο φόβος και η ντροπή δεν πρέπει να αποτελούν μέρος της».

Για περισσότερα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share