Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ενισχύεται το Πολεμικό Ναυτικό με δύο γαλλικές φρεγάτες!

Μία κίνηση ισχυρού συμβολισμού!

20 Απριλίου 2018 10:15
Ενισχύεται το Πολεμικό Ναυτικό με δύο γαλλικές φρεγάτες!

Δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM θα ενταχθούν έως τον Αύγουστο στο Πολεμικό Ναυτικό, έπειτα από συμφωνία Αθήνας και Παρισιού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, το Παρίσι παραχωρεί τα συγκεκριμένα πολεμικά σκάφη με πενταετή χρονομίσθωση (leasing) και η ένταξή τους στην ελληνική ναυτική δύναμη αναμένεται να ενισχύσει ουσιαστική την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας.

Ωστόσο, πέρα από την ενίσχυση που δίνεται στο Πολεμικό Ναυτικό, η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας ερμηνεύεται κι ως ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Η διχόνοια και ο καβγάς στους Μαχητές, η άκυρη νίκη της Δαλάκα και η αποχώρηση! (video)

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε επιστολές που αντηλλάγησαν ανάμεσα στον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον κ. Μακρόν, οι Γάλλοι εμφανίστηκαν να κατανοούν απόλυτα το εξαιρετικά περίπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον, στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η ελληνική πλευρά.

Σημειώνεται πως η συζήτηση γα τις γαλλικές φρεγάτες FREMM είχε ξεκινήσει το Γενάρη του 2018 και αναμένεται να παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, με τον πλήρη εξοπλισμό τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share