Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σοκ στο Κιλκίς: Ψυχικά ασθενής ξυλοκόπησε νοσηλευτές!

Συνεχίζονται τα κρούσματα βίας!

16 Απριλίου 2018 16:15
Σοκ στο Κιλκίς: Ψυχικά ασθενής ξυλοκόπησε νοσηλευτές!

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς από τα συνεχόμενα κρούσματα βίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βίας και ανομίας που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Κιλκίς αλλά και την ελλιπή φύλαξη σε όλους τους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς αναφέρεται χαρακτηριστικά πως το Σάββατο 27/01/2018 κατά το απογευματινό ωράριο 15:00-23:00, νοσηλευτές ξυλοκοπήθηκαν από ψυχικά ασθενή στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου. Ειδικότερα η ανωτέρω ασθενής χαστούκισε, κλότσησε και έριξε στο πάτωμα πιάνοντας από τον λαιμό νοσηλεύτριες οι οποίες, παρά τον τρόμο που βίωσαν, με αυταπάρνηση συνέχιζαν να εξυπηρετούν τα περιστατικά με κλειδωμένες τις πόρτες. Αργότερα στις 21:50 με προφορική εντολή εισαγγελίας μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου για ακούσια νοσηλεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Η ομάδα που κερδίζει σήμερα το μεγαλύτερο έπαθλο της χρονιάς!

Ακόμη, την Παρασκευή 02/03/2018 και ώρα 17:00 νοσηλευτές συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω ένα άτομο που προσπαθούσε να κάνει διάρρηξη σε κλινική της Β’ πτέρυγας του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «ο δράστης υπό την επήρεια εισπνεόμενης ουσίας (βενζίνης) με κατσαβίδι διέρρηξε φοριαμούς στα αποδυτήρια νοσηλευτών. Έγινε ωστόσο αντιληπτός από νοσηλευτή ο οποίος τον ακινητοποίησε και εκλήθη η αστυνομία η οποία και τον συνέλαβε. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος ο οποίος στις 20/02/2018 αφαίρεσε από τους κοιτώνες των ιατρών σάκο με ρουχισμό και ηλεκτρονικές συσκευές.

Την Δευτέρα 19/03/2018 και ώρα 23:25 ασθενής εξήλθε χωρίς άδεια από την ψυχιατρική κλινική (στην οποία νοσηλεύονται ασθενείς χωρίς πάντοτε την παρουσία ιατρού και δεύτερου νοσηλευτή) και εισέβαλε στις αίθουσες του χειρουργείου παραβιάζοντας τις «ανύπαρκτες» πόρτες ασφαλείας. Σημειωτέον ότι από τις 08/05/2017 Θυρωρός - τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο και ως εκ τούτου παρατηρείται το σύνηθες φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εισόδου και εξόδου (επανειλημμένα ψυχικά ασθενών) στους χώρους του νοσοκομείου από άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό.

Επιπλέον το Νοσοκομείο, μετά από απουσία δύο ετών, διαθέτει έξι φύλακες από τις 12/02/2018 οι οποίες ωστόσο δεν επαρκούν για τη κάλυψη των αναγκών του. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης πως για όλα τα επεισόδια είναι ενημερωμένος και ο υπουργός, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share