Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ηλεία: Ισχυρή πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη! - Κατευθύνεται προς στην αρχαία Ολυμπία!

Έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

15 Απριλίου 2018 19:02
Ηλεία: Ισχυρή πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη! - Κατευθύνεται προς στην αρχαία Ολυμπία!

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilialive η πυρκαγιά φαίνεται να έχει λάβει διαστάσεις ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχιαστικό: Η μητέρα του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου φιλάει το χώμα που θα σκεπάζει τον γιο της! (video)

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις και σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή παλιά Καλυβάκια. Επιπροσθέτως, κατά τις ίδιες πληροφορίες ζητήθηκε για λόγους πολιτικής προστασίας να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες.

Μιλώντας στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά είναι μεγάλη.

«Ο καιρός είναι δύσκολος, η φωτιά αλλάζει διαρκώς μέτωπα. Πρέπει να προστατευτούν τρεις οικισμοί. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια». Ο κ. Μπαλιούκος τόνισε επίσης ότι έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στην περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share