Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια πόλη βυθισμένη στο πένθος: Η Καρδίτσα θρηνεί τον τρίτο νεκρό της, μέσα σε έναν χρόνο, σε τραγωδία των Ένοπλων Δυνάμεων!

Το τριπλό χτύπημα της μοίρας μέσα σε λίγους μήνες!

13 Απριλίου 2018 10:23
Μια πόλη βυθισμένη στο πένθος: Η Καρδίτσα θρηνεί τον τρίτο νεκρό της, μέσα σε έναν χρόνο, σε τραγωδία των Ένοπλων Δυνάμεων!

Όλη η Ελλάδα φωνάζει «Αθάνατος» για τον Γιώργο Μπαλταδώρο. Τον Σμηναγό με καταγωγή από το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ο οποίος «έφυγε» υπερασπιζόμενος την πατρίδα, χθες Πέμπτη 12 Απριλίου, στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου.

Για ακόμη μια φορά, μέσα σε ένα χρόνο η Καρδίτσα θρηνεί την τρίτη κατά σειρά απώλεια δικού της παιδιού που χάνεται σε αεροπορική τραγωδία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακόμη δύο ήρωες στρατιωτικοί, ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων, Θωμάς Αδάμος και ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού, Δημοσθένης Γούλας, οι οποίοι επίσης έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, κατάγονταν από την πόλη της Θεσσαλίας. Ο πρώτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας και ο δεύτερος από το Αρτεσιανό.

(Ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμος)

Οι δύο τελευταίοι έχασαν τη ζωή τους πέρυσι, όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου. Τραγικό θάνατο βρήκαν επίσης τότε ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής. Τραυματισμένη είχε ανασυρθεί η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία ευτυχώς επέζησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντοπίστηκε η σορός του ήρωα Γιώργου Μπαλταδώρου!

Ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας

Τα τελευταία μοιραία δευτερόλεπτα
Ο 34χρονος Έλληνας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργος Μπαλταδώρος απογειώθηκε από τη Σκύρο μετά από συναγερμό για επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών F-16 στη Μυτιλήνη. Κατά την επιστροφή του στη βάση το Mirage 2000-5 χάθηκε από το ραντάρ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share