Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη!

Στη νότια Ελλάδα

11 Απριλίου 2018 17:42
Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη!

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα, Τετάρτη, ένα ακόμα επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την Αφρική στην ελληνική επικράτεια, το οποίο θα κορυφωθεί στο τέλος της εβδομάδας Αντιμέτωποι με την αφρικανική σκόνη θα βρεθούν για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι των νότιων περιοχών της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Βρέθηκε πτώμα στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με εκείνη!

Όπως επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ένα ακόμα επεισόδιο μεταφοράς σκόνης βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα, Τετάρτη. Το συγκεκριμένο επεισόδιο, προβλέπεται να κορυφωθεί στο Ηράκλειο Κρήτης την Πέμπτη 12 Απριλίου και στην Αθήνα το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου 13 – 14 Απριλίου.

Στην Αθήνα, σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψης, η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης (περίπου 130 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένονται το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια η σκόνη θα αραιώσει σταδιακά. Στο Ηράκλειο η μεγαλύτερη συγκέντρωση σκόνης (πάνω από 240 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της σκόνης αναμένονται σε ύψος 1.500 έως 3.000 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Τι βοηθάει τη μεταφορά της σκόνης

Το φαινόμενο οφείλεται στα χαμηλά βαρομετρικά συστήματα στη Δυτική Μεσόγειο, που οδηγούν μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης προς την περιοχή μας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η συγκέντρωση σκόνης που αναμένεται τις επόμενες μέρες, δεν θα έχει πάντως την ίδια ένταση με αυτή του Μαρτίου, αν και στις νοτιότερες περιοχές της χώρας συνιστάται η αποχή από εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες.

Πηγή: in.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share