Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συγκινητικό: Το θρηνητικό μοιρολόι της Παναγιάς στον Επιτάφιο της Νάουσας Πάρου! ( Video)

Παρακολουθείστε το βίντεο - Θα σας συγκινήσει!

6 Απριλίου 2018 14:45
Συγκινητικό: Το θρηνητικό μοιρολόι της Παναγιάς στον Επιτάφιο της Νάουσας Πάρου! ( Video)

Με κάθε λογής ευωδιαστά ανοιξιάτικα λουλούδια, ψάλλοντας μοιρολόγια της θρησκευτικής... παράδοσης και θρηνολογώντας βαθιά την κάθοδο του Ιησού στον Άδη, οι γυναίκες της Νάουσας Πάρου στόλισαν με ευλάβεια τη νύχτα της Μ. Πέμπτης τον Επιτάφιο στον Ι.Ν. της Παντάνασσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα - ανάσα 140 ευρώ μέχρι τις 15 Απριλίου!

Οι γυναίκες, ξενυχτώντας όπως θα ξενυχτούσαν θρηνώντας έναν αγαπημένο τους νεκρό, «κέντησαν» κοσμώντας με μεγάλο σεβασμό και υπομονή, κομμάτι – κομμάτι τον Επιτάφιο με άνθη, πριν δεχτεί το Άγιο Σώμα του Κυρίου μας μετά την Αποκαθήλωση της Μ. Παρασκευής. Οι στιγμές της ψαλμωδίας τους ήταν πραγματικά καθηλωτικές. Το μοιρολόι της Παναγιάς ακούστηκε από τα χείλη τους θλιβερό και πένθιμο δονώντας συγκινησιακά την ατμόσφαιρα με βαθύ πόνο.

Λίγες ώρες πριν τη Μ. Παρασκευή, το έθιμο του στολισμού του Επιταφίου στην Παντάνασσα ήταν η πλέον ευλαβική στιγμή μετοχής στην κορύφωση του Θείου Δράματος. Το μυσταγωγικό κλίμα της νυχτερινής τελετής λίγο πριν την ημέρα της Σταυρικής Θυσίας ήταν γεμάτο αγάπη και θρησκευτική κατάνυξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Νεκρός ο Σ.Αποστολίδης!

Ο Επιτάφιος της Παντάνασσας, όμορφος και εντυπωσιακός, διακοσμημένος με σχολαστικότητα και συγκίνηση, θα χαρίσει την Μ. Παρασκευή στους πιστούς την ιερή ευλογία του κατά την περιφορά του υπό τα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share