Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σε τεταμένο κλίμα οι σχέσεις των δύο χωρών! - Απειλεί και προκαλεί συνεχώς η Άγκυρα! (Video)

«Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε»

5 Απριλίου 2018 09:43
Σε τεταμένο κλίμα οι σχέσεις των δύο χωρών! - Απειλεί και προκαλεί συνεχώς η Άγκυρα! (Video)

Προ ημερών το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μιλούσε ανοιχτά για αμφισβητούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς στον Αιγαίο.

Προφανώς, την Τουρκία δεν την ενδιαφέρουν τα... βράχια, όπως χαρακτήριζε τα Ίμια πχ στην ίδια ανακοίνωση, αλλά ο έλεγχος της θαλάσσιας περιοχής γύρω από αυτά.

Και κυρίως η πάγια επιδιωξή της να κρατά την Ελλάδα σε θέση άμυνας στη διαρκή διαπραγμάτευση που επιδιώκει ως αναθεωρητική δύναμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Παρασκήνιο: Αντιμέτωποι με την παραγωγή οι Μαχητές! Η κλοπή και οι παίκτες που κινδυνεύουν με ποινή!

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, χθες δημιουργήθηκε ένα ακόμη σκηνικό αμφισβήτησης στη Χίο, κοντά στη νησίδα Πάσπαργος. Προσέξτε την αλληλουχία των γεγονότων:

Σημείο 1: Βάρκα με μετανάστες ξεκινά από τις τουρκικές ακτές.
Σημείο 2: Διασχίζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα υπό τα αδιάφορα βλέμματα του πληρώματος του σκάφους της τουρκική ακτοφυλακής.
Σημείο 3: Όταν εισέρχεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα κάποιοι μετανάστες πετούν στη θάλασσα.
Σημείο 4: Περιπολικό του ελληνικού λιμενικού σπεύδει για να τους βοηθήσει.
Σημείο 5: Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής μπαίνει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ισχυριζόμενο πως το δικό μας πλοιάριο παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.
Σημείο 6: Παρενοχλεί το ελληνικό λιμενικό, χωρίς να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης.

Ουσιαστικά η Τουρκία διευρύνει τις ζώνες αμφισβήτησης, μέχρις ότου να αποφασίσει να περάσει στη φάση της διεκδίκησης, όπως κάνει με τα Ίμια που χαρακτηρίζει πλέον «τουρκικό έδαφος».

Ως όχημα» χρησιμοποιεί του μετανάστες και τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με τις οποίες πολλές φορές ολοκληρώνεται η προσπάθειά τους να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Απέναντι σε αυτή την τακτική η Ελλάδα απαντά με διεθνοποίηση του θέματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και με δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας. Χθες ο Πάνος Καμμένος κινήθηκε σε υψηλούς τόνους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Το παρασκήνιο για τον χωρισμό Μπαλατσινού - Κικίλια: Το παιδί που δεν ήρθε, το βέτο και οι προσπάθειες επανασύνδεσης!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου.

Προκάλεσε τους γείτονες «αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό»:

Είμαστε έτοιμοι - και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα - να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε.

Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί».

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share