Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταθέτει για το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα!

Θα δώσει εξηγήσεις

4 Απριλίου 2018 17:25
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταθέτει για το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα!

Ανακοινώθηκε από τους βουλευτές πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα βρεθεί ενώπιον της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στις 11 Απριλίου.

Ο Mr Facebook δέχθηκε να καταθέσει για το σκάνδαλο της εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων χρηστών της πλατφόρμας από την εταιρεία Cambridge Analytica. Η κατάθεση θα πραγματοποιηθείστην επιτροπή Εμπορείου και Ενέργειας της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί άρον άρον προϊόν του Jumbo!

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Γκρεγκ Γουόλντεν και ο δημοκρατικός Φρανκ Πάλοουν εξέφρασαν την ελπίδα ότι η κατάθεση του ιδρυτή του Facebook «θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να καταλάβουν καλύτερα τι γίνονται τα προσωπικά δεδομένα τους στο Ίντερνετ».

Το τελευταίο διάστημα έχει προκληθεί τεράστιο σκάνδαλο με την υπόθεση της Cambridge Analytica καθώς η εταιρεία, τις υπηρεσίες της οποίας είχε μισθώσει το 2016 η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται ότι εκμεταλλεύθηκε τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν.


Μέχρι στιγμής, η συμμετοχή του δεν έχει επιβεβαιωθεί. Όμως, η γερουσιαστής των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια, Νταϊάν Φάινσταϊν δήλωσε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει κατ' αρχήν δεχθεί να καταθέσει και στη Γερουσία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share