Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία: Πίθηκος άρπαξε βρέφος από την κούνια του - Το μωράκι βρέθηκε νεκρό!

Μόλις 16 ημερών...

2 Απριλίου 2018 20:21
Τραγωδία: Πίθηκος άρπαξε βρέφος από την κούνια του - Το μωράκι βρέθηκε νεκρό!

Ένα βρέφος που το άρπαξε ένας πίθηκος, σύμφωνα με την οικογένειά του, βρέθηκε νεκρό, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του κρατιδίου Οντίσα, σε άλλη μια περίπτωση που καταδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα της "συμβίωσης" του ανθρώπου με τα ζώα αυτά στην Ινδία.

Το μωρό, ένα αγοράκι ηλικίας μόλις 16 ημερών, κοιμόταν την περασμένη Παρασκευή καλυμμένο με μια κουνουπιέρα στο χωριό Ταλαμπάστα, όταν το άρπαξε ένας μακάκος ρέζους, είδος που αφθονεί στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Επίδομα έως 420 ευρώ μέσα στις επόμενες ώρες!

"Η μητέρα είπε ότι είδε τον πίθηκο να παίρνει το παιδί της. Έβαλε τις φωνές αλλά ο πίθηκος πήδηξε στη στέγη και μετά εξαφανίστηκε" είπε η Σ.Μ. Μπαράλ, επιθεωρήτρια της αστυνομάις στην περιφέρεια Κουτάκ. "Ξεκινήσαμε έρευνα με τη βοήθεια δασοφυλάκων. Χθες το μωρό βρέθηκε νεκρό σε ένα πηγάδι", εξήγησε.

Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι το βρέφος πέθανε από πνιγμό. Δεν έφερε άλλα τραύματα και εκτιμάται ότι ο μακάκος το έριξε στο πηγάδι, πρόσθεσε η Μπαράλ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν ότι οι πίθηκοι αυτοί προκαλούν ολοένα και περισσότερα προβλήματα στην περιοχή όπου ζει η οικογένεια του μωρού. Πέρσι τον Μάρτιο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στην περιφέρεια Κεντραπάντα, επίσης στο κρατίδιο Οντίσα, λόγω επιθέσεων από μακάκους. Τον ίδιο μήνα, ένας δημόσιος υπάλληλος υπέκυψε στα τραύματά του, αφού ένας πίθηκος πήδηξε στο κεφάλι του από ένα δέντρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Πανόραμα: Η Εύη Σκαρώνη "αδειάζει" δημόσια τον Χάρο: "Πίσω από τις κάμερες είναι άλλος"!

Μολονότι οι Ινδοί τιμούν τα ζώα αυτά, οι πίθηκοι συνιστούν απειλή σε πολλές πόλεις. Συχνά λεηλατούν κήπους, καταστρέφουν γραφεία και στέγες ενώ επιτίθενται σε ανθρώπους συνήθως για να τους κλέψουν φαγητό.

Πηγή: pontiki.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share