Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ερντογάν με στολή παραλλαγής: Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να διευθετήσει το θέμα των «8» σε 15 ημέρες

1 Απριλίου 2018 21:05
Ερντογάν με στολή παραλλαγής: Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να διευθετήσει το θέμα των «8» σε 15 ημέρες

Με στολή παραλλαγής και αυστηρό τόνο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε υποσχεθεί ότι θα διευθετήσει το θέμα σε διάστημα 15 ημερών, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ο Ερντογάν μάλιστα, «συνέδεσε» το θέμα των «8» με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμπαίκτρια του Αγγελόπουλου στο Survivor σχολιάζει την ερμηνεία του στο Τατουάζ! Το τηλεφώνημα και η αποκάλυψη...

Ο Ερντογάν, σε ομιλία του σε στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη μεθοριακή περιοχή Χατάι, έριξε τα βέλη του κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ANT1 στην Τουρκία, ο Ερντογάν τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του είχε υποσχεθεί ότι το θέμα με τους «8» θα το διευθετούσε σε 15 μέρες. «Πέρασαν μέρες, μήνες και ακόμα να παραδοθούν οι 8 Γκιουλενιστές» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να συνδέσει το εν λόγω θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.


Όπως χαρακτηρθιστικά είπε: «Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε το σε εμάς. Αυτή η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη. Ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε εκ νέου τρομοκράτες τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο από την Ελλάδα και μάλιστα τους ανέφερε ως Γκιουλενιστές, δηλαδή ως οπαδούς ή μέλη της οργάβωσης FETO, ηγέτης της οποίας είναι ο Τούρκος ιεροκύρηκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και κατηγορείται ως ο εμπνευστής και οργανωτής του στρατιωτικου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share