Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ! - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του! (Photo & Video)

31 Μαρτίου 2018 20:21
Το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ! - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του! (Photo & Video)

Το τελευταίο αντίο σε έναν κορυφαίο επιστήμονα της εποχής, τον Στίβεν Χόκινγκ είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του το απόγευμα του Σαββάτου.

Πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει από νωρίς για την ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κέμπριτζ.

Η κηδεία του Χόκινγκ, ο οποίος πέθανε στις 14 Μαρτίου σε ηλικία 76 ετών, ξεκίνησε στις 14.00 στην εκκλησία St Mary the Great στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου εργάστηκε επί περισσότερα από 50 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή! Οικειοθελής αποχώρηση "βόμβα" από το Survivor! Σε αμόκ η παραγωγή...

«Ήταν αναπόσπαστο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο κομμάτι του πανεπιστημίου και της πόλης. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να τελέσουμε την κηδεία του στην πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και η οποία τον αγαπούσε. Η ζωή και το έργο του πατέρα μας σημαίνει τόσα πράγματα για τόσους πολλούς ανθρώπους, πιστούς και άθεους. Γι’ αυτό τον λόγο η τελετή θα είναι περιεκτική και παραδοσιακή, αντικατοπτρίζοντας το εύρος και την ποικιλομορφία της ζωής του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα παιδιά του Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ.

Μετά τη σημερινή ιδιωτική επιμνημόσυνη δέηση θα αποτιθεί εκ νέου στις 15 Ιουνίου φόρος τιμής στον Χόκινγκ κατά τη διάρκεια του ενταφιασμού της τέφρας του στο Αβαείο του Γουέστμιστερ στο Λονδίνο, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παίκτρια του Survivor 1 έμεινε άφωνη με την συμμετοχή της Σπυροπούλου στο παιχνίδι: « Όσο περνούσε ο καιρός, γινόταν... »

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Guardian

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share