Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Κλείσατε τα πόδια σας;" Η απίστευτη ερώτηση δικαστή σε θύμα βιασμού!

Απαράδεκτος!

30 Μαρτίου 2018 19:48

Ο John Russo απομακρύνθηκε από το δικαστικό σώμα των ΗΠΑ στο Νιου Τζέρσεϊ, με την κατηγορία της ακραία απρεπούς συμπεριφοράς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι αυτός ο μεγάλος νικητής του Masterchef; Οι φωτογραφίες documento!


Την απομάκρυνση του δικαστή John Russo για ακραία απρεπή συμπεριφορά αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών. Αφορμή αποτέλεσε ένα περιστατικό του 2016, όταν ο εν λόγω δικαστής ρώτησε -μεταξύ άλλων- μία γυναίκα που είχε πέσει θύμα βιασμού, αν προσπάθησε να κλείσει τα πόδια της, ώστε να το αποφύγει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελίφ: Το τραγικό φινάλε των γυναικών! Διαβάστε πρώτοι τις δραματικές εξελίξεις!

«Γνωρίζετε πώς να σταματήσετε κάποιον που επιχειρεί να έχει σεξουαλική επαφή με σας;», ρώτησε ο δικαστής το θύμα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης. Όταν η γυναίκα απάντησε ότι προσπάθησε να αποτρέψει και να σταματήσει το βιαστή της, ο John Russo επέμεινε, ρωτώντας εκ νέου: «Πώς; Κλείσατε τα πόδια σας; Καλέσατε την αστυνομία; Κάνατε τίποτα από αυτά τα πράγματα;».

Όπως αποκαλύφθηκε, ο συγκεκριμένος δικαστής είχε συγκεντρώσει πολλά παράπονα εναντίον του, κυρίως για τον τρόπο που αντιμετώπιζε τα θύματα των υποθέσεων που επιδίκαζε.

Από τον περασμένο Απρίλιο, το υπουργείο τον έπαψε από τα καθήκοντά του και σήμερα αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του από το δικαστικό σώμα.

Ο ίδιος δεν έκανε χρήση του δικαιώματός να απαντήσει στις κατηγορίες εντός 20 ημερών, ενώ δεν δέχθηκε να υποβληθεί σε ψυχολογικό τεστ.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share