Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Αυτή είναι η πρώτη τρανσέξουαλ παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων στο Πακιστάν!

27 Μαρτίου 2018 15:17
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Αυτή είναι η πρώτη τρανσέξουαλ παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων στο Πακιστάν!

Πρωτοσέλιδο έγινε μια δημοσιογράφος 21 ετών στο Πακιστάν μετά την απόφαση τοπικού δικτύου να προσλάβει την πρώτη γυναίκα τρανσέξουαλ για την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να χαιρετίσουν την πρόσληψή της ως δείγμα προόδου στην αναγνώριση των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ σε μια μουσουλμανική, βαθιά συντηρητική χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αφροδίτη μπαίνει στον Ταύρο: Αναλυτικές προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για τα 12 ζώδια! (video)

Απόφοιτος της σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Παντζάμπ και πρώην μοντέλο η Μάρβια Μαλίκ απολαμβάνει, φυσικά, τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά επιμένει ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για να βελτιωθούν οι ζωές των διαφυλικών ατόμων στην πατρίδα της.

Μιλώντας στο CNN είπε ότι κατέθεσε αίτηση για τη θέση της παρουσιάστριας στο ιδιωτικό κανάλι Kohenoor θέλοντας να αποδείξει ότι οι τρανσέξουαλ «είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κάθε εργασίας και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

«Θέλω να δείξω στη χώρα μου ότι είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από αντικείμενα χλευασμού... ότι είμαστε άνθρωποι», δήλωσε.

Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή εκφώνησε και το πρώτο της δελτίο μετά από τρεις μήνες εντατικής εκπαίδευσης.

Η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ αντιμετωπίζει έντονες διακρίσεις στο Πακιστάν και τα μέλη της δυσκολεύονται να βρουν δουλειές. Ορισμένα μάλιστα, όπως λέει το BBC, αναγκάζονται να ζητιανεύουν, να χορεύουν ή να εκδίδονται προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα το έπαθλο επικοινωνίας!

Περίπου 10.000 άτομα δήλωσαν διαφυλικά στην τελευταία απογραφή που έγινε πέρυσι στη χώρα των περίπου 200 εκατομμυρίων. Πρόσφατα η πακιστανική Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο για την προστασία των δικαιωμάτων των διαφυλικών και το δικαίωμα αλλαγής φύλου στις ταυτότητές τους.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές χαιρέτισαν την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά η Μαλίκ λέει ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία ολόκληρης της κοινωνίας για να ληφθούν σοβαρά υπόψιν τέτοιοι νόμοι και να εφαρμοστούν.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share