Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΑΕΠΙ: Θα ανακληθεί η άδεια της μετά τα επτά κακουργήματα!

21 Μαρτίου 2018 15:15
ΑΕΠΙ: Θα ανακληθεί η άδεια της μετά τα επτά κακουργήματα!

Η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ αποτελεί καταλυτική για την δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Τυπικά η άδεια έχει ανακληθεί και το μόνο που απομένει είναι να έρθει τις επόμενες μέρες στη Βουλή τροπολογία στην οποία θα προβλέπεται η δημιουργία νέας υπηρεσίας εντός του ΟΠΙ, με αυτοτελή νομική υπόσταση, για τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό κενό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ανάδρομος Ερμής στον Κριό: Αναλυτικές προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια! (video)

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με εκπροσώπους των δημιουργών, ύστερα από σχετική πρόσκληση της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα σωματεία δημιουργών (ΑΣΜΑ 450, Υπέρβαση, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ), η Ένωση Εκδοτών Μουσικής και το Σωματείο των εργαζομένων της ΑΕΠΙ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα χάνει σήμερα την ασυλία και δίνει 3 υποψήφιους προς αποχώρηση!

Όπως αναφέρει το υπουργείο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας που εκπονήθηκε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κενό που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας της ΑΕΠΙ για την έκτακτη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Να σημειωθεί ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επτά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα κατά μελών της οικογένειας Ξανθόπουλου, η οποία βρισκόταν στη διοίκηση της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - Ντοκουμέντο! Η Σπυροπούλου με κινητό στα παρασκήνια! Όλη η αλήθεια...

Τα επτά κακουργήματα είναι: συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση από κοινού από εντολοδόχο, απάτη από κοινού κατ’ επάγγελμα, απιστία από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, ανακριβής απόδοση ΦΠΑ και φοροδιαφυγή διά της ανακριβούς απόδοσης φόρου εισοδήματος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share