Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θεανώ: Η μάχη της με τον καρκίνο, η αγωνία για τον αδερφό της και ο θάνατος που τη γονάτισε!!!

11 Φεβρουαρίου 2013
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θεανώ: Η μάχη της με τον καρκίνο, η αγωνία για τον αδερφό της και ο θάνατος που τη γονάτισε!!!

«Η Γιάννα με προσέχει από τον ουρανό!» Τα τεράστια, υγρά γαλάζια μάτια της Θεανώς Τσαουσάκη μελαγχολούν. Στην κουβέντα μας, μετά από δυόμισι χρόνια (τότε η τραγουδίστρια μόλις είχε βγει νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο, ένιωθε -και ήταν- θριαμβεύτρια) αρχικά είναι χαμογελαστή. Το χαμόγελό της ωστόσο δεν ήταν αυτό που γνώρισα όταν είχαμε συστηθεί... Τους τελευταίους μήνες ζει έναν νέο Γολγοθά. Πρώτα ήρθε ο χαμός της επιστήθιας φίλης της Γιάννας Χατζημιχάλη από καρκίνο στη μήτρα. Ένας θάνατος που τη «γονάτισε». Και αυτό το φθινόπωρο ο αδελφός της, Δημήτρης, διαγνώστηκε με λευχαιμία. Εκείνη έχει μάθει να παλεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο. Με αυτόν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Μετά τη δική της εξαιρετικά επώδυνη περιπέτεια υγείας και ειδικά μετά το χαμό της Γιάννας, δεν παίρνει τίποτα τοις μετρητοίς. Προσπαθεί να γίνεται ολοένα και πιο δυνατή. «Ζήσε τη μέρα» είναι το μότο της και τώρα πια το εννοεί περισσότερο από οτιδήποτε.

Της ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΑΣ ΑΔΑΜΟΥ

Όταν τη γνώρισα συνεργαζόταν με τον Πάνο Κιάμο στο «Posidoniο»... Déjà vu: Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μπαίνω στο καμαρίνι της. Αντικρίζω ένα πανέμορφο μινιόν πλάσμα, συγκινημένο που έχει απαλλαγεί από τον καρκίνο από τον οποίο χτυπήθηκε τόσο ύπουλα ενώ ετοιμαζόταν ν' ανοίξει ακόμα πιο δυναμικά τα φτερά του στο τραγούδι και να κάνει το μεγάλο «μπαμ»... Τότε «πέταγε». Μόλις είχε αποκαλύψει στην Τατιάνα Στεφανίδου την περιπέτεια με την υγεία της που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Είχε απαλλαγεί από την ασθένεια και με το γάργαρο, αυθόρμητο γέλιο που ταιριάζει σε μια νέα υγιή -πια- γυναίκα, ήταν έτοιμη για την επόμενη και πιο δημιουργική φάση της ζωής της.
Ωστόσο, τα χτυπήματα της μοίρας, μετά από ενάμιση χρόνο που η ίδια ανακουφίστηκε και ένιωσε λυτρωμένη, ήρθαν απανωτά. Ενώ εκείνη συνεχίζει τις εξετάσεις -«είναι υποχρεωτικό την πρώτη πενταετία, κάθε εξάμηνο πρέπει να εξετάζομαι από τον γιατρό», διευκρινίζει η Θεανώ στη «News»-, η μοίρα θέλησε να χάσει την κολλητή της: Το πανέμορφο μοντέλο Γιάννα Χατζημιχάλη. «Η Γιάννα ήταν το άλλο μου εγώ μαζί με την Όλγα. Ήμασταν οι τρεις μας, τα τρία φιλαράκια. Γι' αυτό και θέλω να της αφιερώσω το κομμάτι του Διονύση Σχοινά «Συγκοινωνούντα Δοχεία», εξομολογείται συγκινημένη στη «News».

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό: Ο αδελφός της εδώ και μερικούς μήνες νοσηλεύεται, αφού οι γιατροί διέγνωσαν πως πάσχει από καρκίνο του αίματος, πως έχει λευχαιμία. Και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Τελικά πότε θα ησυχάσει αυτή η γυναίκα; Πότε θα απολαύσει τη ζωή χωρίς βάρη και ανησυχίες; Μακριά απ' τα νοσοκομεία, που, όπως λέει, «τα έχω ζήσει τόσο πολύ, τα ξέρω απέξω»...

Ρουφάει τη ζωή σαν σφουγγάρι. Πολύ νέα, μόλις έχει γυρίσει από το Ντουμπάι όπου έκανε extra «γιατί η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει. Έχω ρίξει φυσικά το κασέ μου, ωστόσο έτσι κι αλλιώς γοητεύομαι από καθετί καινούριο. Θέλω να ταξιδέψω όσο περισσότερο μπορώ. Είναι τόσο διαφορετικά εκεί, τόσο αλλιώτικη η κουλτούρα της Ανατολής. Άλλαξα παραστάσεις και μου έκανε πολύ καλό. Εξάλλου, πρόκειται για πολύ ευγενικούς ανθρώπους», λέει και μειδιά. «Πριν ήμουν στο "Γυάλινο Θέατρο" της Πάτρας και τον επόμενο μήνα, πρώτα ο Θεός, θα φύγω για εμφάνιση στη Γερμανία». Ο Θεός ανέκαθεν της έδινε δύναμη και για την ακρίβεια ο Άγιος Εφραίμ. Η εικόνα του δεν έλειψε ποτέ από το καμαρίνι της. «Πιστεύω και επειδή τα μάτια μου έχουν δει πάρα πολλά πλέον είμαι του "seize the day". Αδράχνω τη μέρα, ζω την κάθε στιγμή, γιατί σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι».

«Η Γιάννα με προσέχει από τον ουρανό»

Η Θεανώ Τσαουσάκη, ένα κορίτσι που τραγουδούσε από την κούνια, «η γυναίκα που κέρδισε τη ζωή», όπως την αποκαλούσαν μετά την αποκάλυψη της περιπέτειάς της -και της νίκης της απέναντι στον καρκίνο του ήπατος- όταν αναγκάστηκε να πολεμήσει τη νόσο είχε ήδη στο βιογραφικό της συνεργασίες με Δέσποινα Βανδή, Νότη Σφακιανάκη κ.ά. Ήταν ένα βήμα πριν το πικ στην καριέρα της, έτοιμη να απογειωθεί - άλλωστε διαθέτει και ένα πολύ χαρακτηριστικό «μέταλλο» φωνής που ο κόσμος λατρεύει. Στο άκουσμα της ασθένειάς της -η διάγνωση ήταν κακοήθης όγκος στο συκώτι - σοκαρίστηκε. «Όλα στη ζωή παλεύονται εκτός από το θάνατο», μου έλεγε μετά τη νίκη της απέναντι στην ασθένεια. Κλείστηκε έναν χρόνο στο σπίτι της με οδυνηρές χημειοθεραπείες. «Σιχάθηκα να μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία», λέει, «έπαιρνα πολλά, βαριά φάρμακα. Είχα όμως δύναμη, δεν θα το άφηνα να με νικήσει. Εξάλλου, δίπλα μου ήταν η οικογένειά μου, οι γονείς μου και οι φίλοι μου, οι οποίοι και τώρα, στις νέες δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, είναι βράχοι».

Τότε, είχε απομονωθεί, δεν μίλαγε στον περίγυρό της. Ελάχιστοι γνώριζαν το δράμα που ζούσε. «Ανάμεσά τους δεν ήταν η αγαπημένη μου φίλη Γιάννα Χατζημιχάλη γιατί δεν ήθελα να την επιβαρύνω», εξομολογείται και βουρκώνει. «Η Γιάννα ήταν φίλη μου από το 1998 που ήρθα στην Αθήνα. Όλα τα κάναμε μαζί, όλες τις τρέλες...», θυμάται. «Πόσα ατέλειωτα ξενύχτια - πάντα μαζί και με την Όλγα. Ήμασταν οι τρεις μας, τα τρία φιλαράκια. Αλλά ο Θεός την πήρε»... Παύση. Δεν θα κλάψει ωστόσο τώρα. «Η Γιάννα ξέρω ότι από εκεί ψηλά, στον Παράδεισο όπου βρίσκεται, με προσέχει. Είναι ο άγγελός μου», λέει και κοιτάζει νοσταλγικά...

Οι φήμες για νευρική ανορεξία

Έχει αδυνατίσει. Κάποιοι τους τελευταίους μήνες «διέρρευσαν» πως βρίσκεται στα «πρόθυρα νευρικής ανορεξίας», πως «έχει χάσει δεκαπέντε ολόκληρα κιλά, άρα κάτι πάει στραβά». Της το μεταφέρω... Η Θεανώ σκάει στα γέλια. «Είσαι καλά;», μου λέει. «Εντάξει, έχασα μερικά κιλά, αλλά ήταν λόγω κούρασης. Καμία σχέση όμως με δεκαπέντε. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν είχα ανορεξία ούτε και βρέθηκα στα πρόθυρα της ασθένειας. Απλώς, προσέχω». Η Κρητικοπούλα είναι κάθετη...

Μια ανάρτηση που έκανε στο Facebook πριν λίγο καιρό σόκαρε φίλους και γνωστούς. Έγραφε ευθέως πως ο αδελφός της Δημήτρης («είμαστε συνομήλικοι, στα 28») νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση με λευχαιμία. Η Θεανώ έκανε έκκληση για βοήθεια... «Ο αδελφός (σ.σ. ετεροθαλής) μου έχει λευχαιμία. Ευτυχώς όμως η νόσος βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Οι θεραπείες πηγαίνουν δόξα τω Θεώ καλά, αλλά χρειάζεται να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, να υποβάλλεται σε ειδικές εξετάσεις, σε χημειοθεραπείες, του χορηγούνται φάρμακα. Η κατάστασή του είναι καλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν απομακρυνθεί οι κίνδυνοι. Ο ίδιος δεν θέλει να μιλάω γι' αυτό να σου πω την αλήθεια».

Η καλλονή του πενταγράμμου έχει ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα σε τέτοια ζητήματα μετά τη δική της περιπέτεια υγείας. «Σου μιλάω ειλικρινά, ακόμα και να μην ήταν αδελφός μου αλλά απλώς ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να σωθεί αν έδινα λίγο αίμα θα το έκανα. Μετά απ' όλα αυτά που έχω ζήσει, δεν μπορώ να μένω ουδέτερη στον ανθρώπινο πόνο», τονίζει. «Δυστυχώς, είναι γενικευμένο το κακό. Ο καρκίνος χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις. Πρώτα ήρθε η Γιάννα που ήταν μια χαρά και την χτύπησε στα γυναικολογικά... Τώρα ο αδελφός μου. Ο χαμός της Γιάννας ήταν πολύ ισχυρό σοκ για εμένα, ό,τι χειρότερο έχω βιώσει αυτόν το χρόνο. Ήταν από τα γεγονότα που με συγκλόνισαν πιο πολύ».

«Ο άντρας της ζωής μου πρέπει να ξέρει να ζει!»

Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε μόλις είχε ξεκινήσει το ειδύλλιό της με το μοντέλο Αυγερινό Τσικνάκη. Οι δυο τους δεν είναι πια μαζί. Ήταν μια σχέση που έληξε μάλλον όχι και υπό τις καλύτερες συνθήκες, αν κρίνει κανείς από την ατάκα της Θεανώς Τσαουσάκη: «Μακριά κι αγαπημένοι». Τώρα «είμαι ελεύθερη, αλλά θέλω να ζήσω τον έρωτα, να κάνω κάποια στιγμή οικογένεια. Πάνω απ' όλα όμως θέλω να ζήσω. Μετά τα χτυπήματα που μου έχει δώσει η ζωή, έμαθα να παίρνω συνεχώς δύναμη και από μέσα μου και από τους οικείους μου, από την οικογένειά μου». Πώς ονειρεύεται τον τέλειο άντρα; «Να έχει ψυχική και σωματική υγεία, να έχουμε φυσικά χημεία στον έρωτα, να είναι ευγενικός και με χιούμορ - είναι πολύ σημαντικό. Το βασικότερο απ' όλα, όμως, είναι να ξέρει να ζει».

Η Θεανώ, πλέον, δεν παίρνει τίποτα ως δεδομένο. Φυσικό είναι. Ξέρει ότι χρειάζεται να αγωνιστεί για να κερδίσει τον κόσμο και να παραμείνει για όσο εκείνη το επιθυμεί στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο cd singles -το κομμάτι της ειδικά «Μη σταματάς» έγινε τρελό χιτ-, τα οποία αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Ωστόσο, δεν ικανοποιήθηκε από τη δισκογραφική της και πλέον αναζητά νέα επαγγελματική στέγη.

Για περισσότερα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share