Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σύγχρονοι σκλάβοι στο Βατικανό: Καταγγελίες για κακομεταχείριση των μοναχών από άνδρες αξιωματούχους

2 Μαρτίου 2018 11:38
Σύγχρονοι σκλάβοι στο Βατικανό: Καταγγελίες για κακομεταχείριση των μοναχών από άνδρες αξιωματούχους

Την εκμετάλλευση που υφίστανται οι μοναχές στο Βατικανό καταγγέλλει μέσα από δημοσίευμά του το περιοδικό Women, Church, World το οποίο κυκλοφορεί με την εφημερίδα Οsservatore Romano, προκαλώντας ιδιαίτερο προβληματισμό.

Ο αρθρογράφος κατηγορεί την ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας -που απαρτίζεται από άνδρες- πως μεταχειρίζεται τις μοναχές λες και είναι υπηρέτριες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μοναχές καλούνται να κάνουν όλες τις οικιακές δουλειές και να «υπηρετούν» ιερείς, επισκόπους και καρδινάλιους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: Το ξέσπασμα της Γκαμπριέλα για την συμμετοχή της σε πορνό: "Ξέρω ποιος δημοσίευσε το βίντεο!"

Το περιοδικό αναφέρει πως οι καταγγελίες έχουν γίνει από τα ίδια τα θύματα ενώ τονίζει πως πάντα είναι αναγκασμένες να ξυπνούν χαράματα και να εργάζονται ατελείωτα όλη την ημέρα.

«Αναγκαζόμαστε να κάνουμε εργασίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πνευματική μας μόρφωση», είπε μία εκ των μοναχών αποκαλύπτοντας πως πολλές από αυτές έχουν ακόμα και διδακτορικές σπουδές σε συγκεκριμένους τομείς.

Το δημοσίευμα παράλληλα αναφέρεται σε μοναχές που έχουν δώσει όρκο φτώχειας οι οποίες αναγκάζονται να κάνουν δουλειές στις κατοικίες αξιωματούχων στο πλαίσιο της αποστολής τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεθέαση: Μάχη στην Prime time! Ο τυφώνας Survivor και η κονταρομαχία Master Chef - Τατουάζ!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η συντακτική ομάδα του περιοδικού απαρτίζεται από γυναίκες δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς.

Να σημειωθεί στο μεταξύ πως μονάχα λίγες γυναίκες έχουν κάποια θέση στην ιεραρχία του Βατικανού. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Barbara Jatta, η οποία πέρυσι έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγείται των μουσείων του Βατικανού.

Να αναφερθεί επίσης πως σε αντίθεση με έναν εκ των προκαθήμενων του, τον Πάπα Ιωάννη Παύλο, που είχε τέσσερις μοναχές στην υπηρεσία του, ο Πάπας Φραγκίσκος διαμένει σε έναν ξενώνα στο Βατικανό που πληρώνει κανονικά το υπηρετικό προσωπικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share