Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αποκαλύψεις "φωτιά" στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη: Καρέ - καρέ η σκηνοθετημένη αυτοκτονία! (photos)

1 Μαρτίου 2018 09:20
Αποκαλύψεις

Για καλά σκηνοθετημένη δολοφονία έτσι ώστε να φαίνεται ως αυτοχειρία καταλήγει το συμπέρασμα της πολυσέλιδης έκθεσης, που συνέταξε για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός, Ειδικός Ερευνητής – Δικαστικός Πραγματογνώμονας Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ο ειδικός ερευνητής που επιλέχθηκε από τον δικηγόρο των παιδιών και του αδελφού της Ειρήνης Λαγούδη, Βασίλη Ταουξή, κάνει λόγο για σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων της έκθεσης αυτοψίας της Ασφάλειας Αγρινίου, μέσω των οποίων αλλοιώνεται η συνολική πραγματική εικόνα της σκηνής της πυρκαγιάς, στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, μέσα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο.

Η έκθεση των 42 σελίδων παρουσιάζει τα συμπεράσματα του ειδικού ερευνητή κ. Γκουρμπάτση ενώ για πρώτη φορά φωτογραφία- ντοκουμέντο, αποκαλύπτει και τη στάση του σώματος της άτυχης 44χρονης όπως βρέθηκε νεκρή.

Κατά την έρευνά του ο κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης διαπίστωσε ότι η Ειρήνη Λαγούδη ήταν στη θέση του συνοδηγού και μετά μεταφέρθηκε στο πίσω κάθισμα όπου και βρέθηκε νεκρή. Εκεί σύμφωνα και με τη φωτογραφία-ντοκουμέντο ο ειδικός ερευνητής αναφέρει στην έκθεσή του: «Επί του σώματος της θανούσης που φορούσε λευκού/εκρού χρώματος μπλούζα και ακριβώς στο ύψος του στήθους εμφαίνεται αποτυπωμένο σε σχεδόν οριζόντια γραμμή στο ύψος του στήθους ίχνος καπνιάς (αιθάλης) ένδειξη ότι πιθανόν να φορούσε σε προγενέστερο χρόνο από την ανευρεσή της τη ζώνη ασφαλείας και μάλιστα του συνοδηγού, δεδομένου ότι του οδηγού ανευρέθη εκτός αυτοκινήτου. Η αποτύπωση του ως άνω ίχνους στη μπλούζα έγινε πιθανόν κατά την απομάκρυνση του θύματος από τη θέση αυτή. Επίσης τα χέρια του θύματος βρέθηκαν σε στάση «πυγμάχου». Εξάλλου όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία διακρίνεται από τη διαφορά χρωμάτωσης του δέρματος ελαφρά κάμψη του δεξιού καρπού του χεριού της προς τα έσω ακριβώς στο σημείο που εφάπτονταν κατά το διάστημα εκπομπής εξαιτίας της φωτιάς θερμικής ακτινοβολίας, το μανίκι της μπλούζας με το χέρι. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε κατά το χρόνο μετακίνησης του θύματος και την τοποθέτησή του στο πίσω κάθισμα ίσως δε όμως και στη συστολή των μυών λόγω νεκρικής ακαμψίας. Εκτιμώ την πρώτη περίπτωση ως την πιθανότερη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Αυτός-ή αποχωρεί απόψε από το Survivor! Η μεγάλη ανατροπή και το αποτέλεσμα έκπληξη!

Επίσης ο κ. Γκουρμπάτσης κάνει λόγο για το κινητό τηλέφωνο της Ειρήνης Λαγούδη που δεν έχει ερευνηθεί από τις αρχές ώστε να εντοπιστεί παρά του ότι βρέθηκε ο φορτιστής του, ενώ κάνει λόγο και για τη ζώνη ασφαλείας του οδηγού η οποία βρέθηκε εκτός αυτοκινήτου. Επίσης σημαντικό στοιχείο για τον ειδικό ερευνητή είναι το γεγονός πως στην έκθεση αυτοψίας της Ασφάλειας Αγρινίου αναφέρεται η παρουσία αιθάλης στο αυτοκίνητο πάνω από την πόρτα του οδηγού και στον ουρανό στο ίδιο ύψος. Για τον κ. Γκουρμπάτση αυτό σημαίνει ότι ενώ η φωτιά ήταν στη φάση της κατάσβεσης της, λόγω έλλειψης οξυγόνου, άνοιξε για κάποιο λόγο η πόρτα του οδηγού από άτομο άλλο εκτός της Ειρήνης Λαγούδη.

«Αν άνοιγε σε άλλη χρονική στιγμή δηλαδή μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και ενώ ήταν σε ανάπτυξη και μέχρι να αυτοσβεστεί θα εισερχόταν στην καμπίνα οξυγόνο του ατμοσφαιρικού αέρα με αποτέλεσμα να μετατραπεί η ατελής καύση του πετρελαίου σε πλήρη καύση και ως εκ τούτου την εμφάνιση ευρείας έκτασης καταστροφικών αποτελεσμάτων στο αυτοκίνητο μέχρι και ολική καταστροφή αυτού και την απανθράκωση του θύματος, γεγονός που δεν συνέβη. Αν λοιπόν άνοιξε η πόρτα από την Ειρήνη Λαγούδη σημαίνει ότι ήθελε να απομακρυνθεί από το αναφλεγέν αυτοκίνητο με σκοπό να σωθεί ενώ θα είχε εξέλθει από το αυτοκίνητο και δεν θα βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Αν όμως την πόρτα άνοιξε άλλο άτομο, αυτό είναι και ο δράστης του εμπρησμού με πρόθεση έχοντας ανθρωποκτόνο σκοπό που εν τέλει πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με κατά τρόπο οργανωμένο και επαγγελματικό προκειμένου να σκηνοθετηθεί ο θάνατός της ως αυτοχειρία».

Σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού ερευνητή η φωτιά στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη είχε διάρκεια 10 με 15 λεπτά ενώ συμπεραίνει ότι το άτομο που άνοιξε την πόρτα το έκανε μετά την αυτοκατάσβεση της φωτιάς και μαζί με το συνεργό του μετέφεραν και τοποθέτησαν στο πίσω κάθισμα την 44χρονη γυναίκα. Φεύγοντας έκλεισαν την πόρτα του οδηγού από την οποία έμεινε έξω η ζώνη ασφαλείας ενώ όλες οι πόρτες και τα παράθυρα του οχήματος βρέθηκαν κλειστά.

Σημαντική λεπτομέρεια που δεν ερευνήθηκε από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Ασφάλειας Αγρινίου, σύμφωνα με τον κ. Γκουρμπάτση είναι το αποτύπωμα παπουτσιού που βρέθηκε στο τζάμι στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκίνητου και ανήκει στην Ειρήνη Λαγούδη, ενώ έγινε κατά τη μεταφορά της στο πίσω μέρος του οχήματος από τους δράστες. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν αναφέρθηκε (περιγράφηκε) στην έκθεση αυτοψίας ιδιαίτερα σημαντικών «ύποπτων» ιχνών που διαπιστώνονται στο τζάμι του πίσω δεξιού παραθύρου δηλαδή στην πλευρά του συνοδηγού και που κατά αδικαιολόγητο τρόπο έχει εντυπωθεί. Πιθανόν προκλήθηκε από την επαφή του πέλματος γυναικείου υποδήματος με τακούνι συμβατό με το πέλμα του θύματος που φορούσε μποτάκια με τακούνι και τα πόδια της στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ήταν προς την πλευρά του ανωτέρω παραθύρου. Το ως άνω πελματικό αποτύπωμα πιθανόν να προκλήθηκε κατά τη μεταφορά και τοποθέτηση του θύματος στο πίσω κάθισμα, χωρίς να αποκλείεται και δημιουργία αυτού κατά την προσπάθεια του να ανοίξει το παράθυρο με το πέλμα του υποδήματος».

Επίσης ο ειδικός ερευνητής κάνει λόγο για την ακαταστασία αντικειμένων στη σκηνή της πυρκαγιάς με ειδική αναφορά σε έναν αναπτήρα που βρέθηκε στο πατάκι πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού τη στιγμή σύμφωνα με δηλώσεις της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη η 44χρονη δεν κάπνιζε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - ψηφοφορία: Ποιος παίκτης θέλετε να παραμείνει στο Survivor;

Τέλος στα συμπεράσματά του ο κ. Γκουρμπάτσης αναφέρει: «Έχω την άποψη που εδράζεται και απορρέει από τις εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία μου στη διερεύνηση εγκλημάτων εμπρησμού ότι διαπιστώθηκε σωρεία πολύ σοβαρών λαθών και καίριας σημασίας παραλείψεων τόσο ως προς το περιεχόμενο της συγκεκριμένης έκθεσης αυτοψίας- έκθεση αυτοψίας της Ασφάλειας Αγρινίου- όσο και προς τις ενέργειες των αρμοδίων ανακριτικών υπαλλήλων κατά την εξερεύνηση της σκηνής της πυρκαγιάς (τόπο εγκλήματος) κατά την ενέργεια αυτοψίας σ’αυτήν που ασκουν ουσιώδη επιρροή ή σχετίζονται με την έκβαση της υπόθεσης της διερεύνησης των συνθηκών και αιτίας θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη και βέβαια δεν συνάδουν με την σοβαρότητα και ιδιαιτερότητα αυτής της υπόθεσης. Η συγκεκριμένη ανακριτική πράξη αυτοψίας και συνακόλουθα η συνταχθείσα έκθεση είναι ελλιπής ανακριβής και πλημμελής διακρίνεται δε από προχειρότητα και βιασύνη αφού εκ του συνολικού χρόνου διήρκησε μόλις τρεις ώρες δεδομένου ότι όπως αναφέρεται σ’αυτήν άρχισε η διενέργειά της την 16:30 και περατώθηκε την 19:30 της 8/1/2018 και μάλιστα εντός του διαστήματος αυτού διενεργήθηκε και η νεκροψία από τον Ιατροδικαστή για μια τόσο σημαντική και πολύπλοκη υπόθεση για την εξιχνίαση της οποίας απαιτούνται απαντήσεις σε πολλά και καίριας σημασίας ερωτήματα».

Όπως τονίζει ο κ. Γκουρμπάτσης η εξερεύνηση της σκηνής της πυρκαγιάς που έγινε με την αυτοψία «δεν αντιμετωπίστηκε και ερευνήθηκε όπως θα έπρεπε, εξ’αρχής ως «ύποπτη» ενός δόλιου εμπρησμού προκειμένου να γίνει μια επισταμένη και ενδελεχής έρευνα στον τόπο του εγκλήματος όπως επιβάλλεται σε εγκληματική πράξη και ας μην αποδειχθεί στη συνέχεια ως τέτοια. Αντίθετα ως φαίνεται από εσφαλμένη εξ’αρχής υποεκτίμηση των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων της σοβαρότητας αυτής της υπόθεσης και των σχετικών στοιχείων εξερεύνησαν τη σκηνή της πυρκαγιάς ωσάν να πρόκειται για αυτοχειρία».

Και καταλήγει στο συμπέρασμά του ο κ. Γκουρμπάτσης «η συγκεκριμένη φωτιά τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες πάντως περισσότερους του ενός με ανθρωποκτόνο σκοπό για άγνωστο λόγο που όμως σκηνοθετήθηκε από τους δράστες με έναν ιδιαίτερα άρτια επαγγελματικό τρόπο για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες των ανακριτικών αρχών και να εμφανίζεται εικόνα που να παραπέμπει σε αυτοχειρία του θύματος».
Ο δικηγόρος της οικογένειας ,Βασίλης Ταουξής δήλωσε στο protothema.gr σχετικά με την έκθεση του κ. Ανδριανού Γκουρμπάτση:

«Ο ειδικός Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός της πυροσβεστικής εν αποστρατεία με την πελώρια εμπειρία του σε τέτοια θέματα καταλήγει ότι πρόκειται για ατυχή προσπάθεια σκηνοθεσίας αυτοκτονίας ενώ στην πραγματικότητα τα ευρήματα μιλούν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια . Αν αυτά λένε οι ειδικοί εγώ ως νομικός , τι περισσότερα μπορώ να πω . Συμφωνώ και επικροτώ το πόρισμα του εκλεκτού ειδικού , του κ. Ανδριανού Γκουρμπάτση».

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμή από την αστυνομική και ιατροδικαστική έρευνα η υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη μοιάζει περισσότερο με αυτοχειρία παρά αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας πράγμα όμως που οι συγγενείς της αρνούνται κατηγορηματικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Τι είδαμε χτες; Το θάψιμο της Δαλάκα στους Μαχητές, η επίθεση της Φαρμάκη στην Σπυροπούλου, η αποχώρηση της Ζωής και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση! (video)

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share