Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πανικός στα σούπερ μάρκετ της Ταϊβάν! - Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε γιατί!

27 Φεβρουαρίου 2018 14:11
Πανικός στα σούπερ μάρκετ της Ταϊβάν! - Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε γιατί!

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ταϊβάν, με τους κατοίκους να σπεύδουν να αγοράσουν χαρτί υγείας.

Η φρενίτιδα, που ξέσπασε το Σαββατοκύριακο, σημειώθηκε όταν οι προμηθευτές προειδοποίησαν πως η τιμή τους θα ανέβει σημαντικά.

Την Παρασκευή, οι προμηθευτές χαρτιού τουαλέτας ανέφεραν στα σούπερ μάρκετ της χώρας πως θα αυξήσουν τις τιμές κατά 10 – 30% τον επόμενο μήνα, λόγω του υψηλότερου κόστους του χαρτοπολτού, της πρώτη ύλης που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Νέο επίδομα που θα πάρετε πριν το Πάσχα και αγγίζει τα 6.000 ευρώ!

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κεντρικής Ταϊβάν (CNA) ανέγφερε πως οι καταναλωτές θα υποχρεωθούν να πληρώνουν 11,3 δολάρια για κάθε συσκευασία των 12 ρολών υγείας από τα 8,71 δολάρια που είναι τώρα.

Η είδηση αυτή ώθησε την κυβέρνηση να ανακοινώσει πως θα διερευνήσει εάν οι προμηθευτές είχαν συνεννοηθεί για την υπονόμευση της αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με την εξαφάνιση του 17χρονου στην Θεσσαλονίκη: Η δημόσια έκκληση της αδελφής του! (video)

Αυτό όμως, δεν καθησύχασε τους αγοραστές, που έσπευσαν να προμηθευτούν το «πολύτιμο» σε λίγο καιρό, χαρτί υγείας. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο, δείχνουν απελπισμένους αγοραστές να σπεύδουν να αποθηκεύσουν χαρτί υγείας.

Πολλοί βέβαια, δυστυχώς, δεν πρόλαβαν, καθώς τα ράφια των σούπερ μάρκετ, άδειασαν σχεδόν αμέσως.

Το Τμήμα Προστασίας Καταναλωτών δήλωσε πως τα σούπερ μάρκετ θα ανανεώσουν σύντομα τα ράφια τους, ενώ οι Taipei Times ανέφεραν πως οι τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του νησιού υποσχέθηκαν πως δε θα αυξήσουν τις τιμές λιανικής.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share