Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θηλυκό λιοντάρι έβγαλε στα 18 του μαλλιά!

26 Φεβρουαρίου 2018 15:44
Θηλυκό λιοντάρι έβγαλε στα 18 του μαλλιά!

Μπροστά σε ένα μυστήριο βρίσκονται οι ζωολόγοι καθώς μία 18χρονη λέαινα στο Ζωολογικό Κήπο της Οκλαχόμας έβγαλε ξαφνικά... χαίτη.

Στα τέλη του 2017, οι επιστάτες του κήπου διαπίστωσαν πως η Μπρίτζετ, μία αφρικανική λέαινα και αγαπημένος μακροχρόνιο κάτοικος του Ζωολογικού Κήπου, άρχισε να αναπτύσσει πρόσθετα μαλλιά γύρω από το λαιμό και το κεφάλι της, όπως δήλωσε η Γκρέτσεν Κόουλ, συνεργάτης κτηνίατρος.

«Μετά από λίγο, έγινε φανερό σε όλους πως η Μπρίτζερ εξελισσόταν σε κάτι διαφορετικό» είπε η Κόουλ.

Οι κτηνίατροι δεν γνωρίζουν ακόμη πιο είναι η αιτία για την «εξαιρετικά σπάνια» ανάπτυξη, αλλά μπόρεσαν να πάρουν δείγμα αίματος από την ουρά της Μπρίτζετ χωρίς να την αναισθητοποιήσουν.

Το δείγμα αίματος θα συγκριθεί με ένα άλλο δείγμα που ελήφθη από την αδερφή της Μπρίτζετ, την 18χρονη Τία, που γεννήθηκε το 1999.

Να σημειωθεί πως η χαίτη των λιονταριών αναπτύσσεται στα αρσενικά λιοντάρια σε ηλικία περίπου ενός έτους, αφού παρουσιάσουν αύξηση της τεστοστερόνης.

«Το να αναπτύξει ένα θηλυκό λιοντάρι χαρακτηριστικά ενός αρσενικού είναι ασυνήθιστες» δήλωσε η Κόουλ.

Άλλες «μοναδικές» περιπτώσεις στις οποίες θηλυκά λιοντάρια ανέπτυξαν χαίτη περιλαμβάνουν μία 13χρονη λέαινα στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της νότιας Αφρικής το 2013, που είχε πρόβλημα με τις ωοθήκες της και παρήγαγε υπερβολική ποσότητα τεστοστερόνης.

Σε αυτή την περίπτωση πάντως, οι ερευνητές πιστεύουν πως ένα γενετικό υλικό έπαιξε ρόλο. Οι κτηνίατροι της Μπρίτζετ υποψιάζονται πως οι ορμόνες μπορεί να διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο και αυτός θα είναι ο πρώτος παράγοντας που θα αποκλειστεί μόλις λάβουν τα αποτελέσματα από το δείγμα αίματος. Ένας άλλος ένοχος, θα μπορούσε να είναι ένας καλοήθης όγκος που βρίσκεται στους επινεφριδικούς ή υπόφυτους αδένες του ζώου, που ρυθμίζουν τις ορμόνες, αναφέρει ο ζωολογικός κήπος.




 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share