Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ορκίζομαι στο Θεό, μια μέρα θα αιματοκυλίσω το σχολείο»: Τα ανατριχιαστικά λόγια του μακελάρη της Φλόριντα

15 Φεβρουαρίου 2018 13:00
«Ορκίζομαι στο Θεό, μια μέρα θα αιματοκυλίσω το σχολείο»: Τα ανατριχιαστικά λόγια του μακελάρη της Φλόριντα

Σοκαρισμένη παρακολουθεί για άλλη μια φορά η αμερικανική κοινωνία άλλη μια αιματηρή επίθεση σε σχολείο με θύματα ανήλικους μαθητές.


Αυτή τη φορά όλα συνέβησαν στη Φλόριντα. Δράστης ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ένας πρώην μαθητής του Stoneman Douglas High School, ο οποίος μπήκε στο κτήριο λίγο πριν το σχόλασμα της Τετάρτης, ενεργοποίησε τον συναγερμό για πυρκαγιά και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε 17 μαθητές και καθηγητές τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι πρέπει να ξέρετε σε περίπτωση επιστράτευσης με αφορμή την κρίση στα Ίμια!

Ανατριχίλα προκαλεί, εντωμεταξύ, η μαρτυρία ενός συμμαθητή του από μια συνάντηση που είχαν στην είσοδο του σχολείου πριν από έναν χρόνο. «Τι έχεις;» τον ρώτησε τότε και ο Κρουζ απάντησε: «Δεν ξέρω, ορκίζομαι στο Θεό ότι θα αιματοκυλίσω αυτό το σχολείο».
Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ ο Κρουζ είχε αποβληθεί για «πειθαρχικούς λόγους» με το ABC να επικαλείται μαρτυρία καθηγητή ότι αφορμή πιθανότατα είχε αποτελέσει το γεγονός ότι στην τσάντα του είχαν βρεθεί σφαίρες από όπλα.

Το γεγονός, δε, ότι ήταν μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου σε αίθουσα του τρίτου ορόφου, λένε άλλοι συμμαθητές του, φαίνεται ότι αποτέλεσε ένα επιπλέον «όπλο» στα χέρια του καθώς γνώριζε πώς θα αντιδράσουν όλοι σε περίπτωση ενεργοποίησης του συναγερμού για πυρκαγιά.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο σχολείο της Φλόριντα

Όταν τελείωσε το αμόκ του Κρουζ οι αρχές μέτρησαν 17 θύματα. Δώδεκα μέσα στο κτήριο, τρεις έξω από αυτό, ένα άτομο που έτυχε να βρίσκεται σε μια γωνία του δρόμου και δύο άτομα που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο είχαν μεταφερθεί.

Σύμφωνα με τον σερίφη της πόλης Πάρκλαντ στην οποία βρίσκεται το σχολείο ο Κρουζ αφού άνοιξε πυρ στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει μαζί με τους τρομοκρατημένους πρώην συμμαθητές του που αναζητούσαν καταφύγιο από τον ίδιο.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι ξεκάθαροι. Ο Νίκολας Κρουζ είχε προετοιμάσει την επίθεσή του. Φορούσε αντισφυξιογόνα μάσκα, είχε καπνογόνα και ενεργοποίησε τον συναγερμό για πυρκαγιά ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας μπαίνουν σε αίθουσα για να σώσουν μαθητές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάλεψε με τους δολοφόνους της η Ειρήνη Λαγούδη! Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την τραγωδία στο Μεσολόγγι!

Η μητέρα του 19χρονου είχε πεθάνει την 1η Νοεμβρίου από γρίπη που εξελίχθηκε σε πνευμονία ενώ πριν από αρκετά χρόνια ο Κρουζ είχε χάσει και τον πατέρα του. Σύμφωνα με την αδερφή της μητέρας του ο Νίκολας Κρουζ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Μετά το θάνατό της την φροντίδα των αδελφών Κρουζ ανέλαβε ένας οικογενειακός φίλος ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο σπίτι μιας άλλης φιλικής του οικογένειας.

Οι αρχές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα και τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει ο 19χρονος μακελάρης στα social media καθώς στο Instagram του άρεσε να ποζάρει με όπλα και όπλα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "New York Post", είχε υποβληθεί σε θεραπεία για να απεξαρτηθεί από τον εθισμό του στη βία και τα όπλα. Ερευνάται, τέλος, αν ο 19χρονος είχε κρύψει και βόμβες στην περιοχή του σχολείου.


Ο μακελάρης της Φλόριντα σκότωνε τις κότες των γειτόνων

Οι αστυνομικοί είχαν πάει πολλές φορές στο σπίτι του μακελάρη ύστερα από παράπονα γειτόνων ότι έπαιρνε το όπλο στοχεύοντας τις κότες τους.

Το όπλο του Κρουζ με το οποίο έσπειρε το θάνατο είχε αγοραστεί με νόμιμο τρόπο,όπως δήλωσε ο δικηγόρος του,Τζιμ Λιούις στην εφημερίδα «Sun Sentinel» της Φλόριντα.

«Ο Κρουζ είχε μαζί του το όπλο όταν μετακόμισε στην οικογένεια του φίλου του την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ήταν το όπλο του.Η οικογένεια το τοποθέτησε σε μία αίθουσα με πυροβόλα όπλα που είχε και την κλείδωσε, αλλά ο ίδιος είχε ένα κλειδί", τόνισε ο δικηγόρος.

Ο 19χρονος μακελάρης

Πηγή: protothema.gr
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share