Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Απίστευτο:Αφαίρεσαν 14 σκουλήκια από το μάτι μιας 26χρονης!

13 Φεβρουαρίου 2018 19:28
Απίστευτο:Αφαίρεσαν 14 σκουλήκια από το μάτι μιας 26χρονης!

Πρόκειται για έναν τύπο σκουληκιού του ματιού που παρατηρείται στα βοοειδή στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και στο νότιο Καναδά, αλλά ποτέ μέχρι τώρα σε άνθρωπο
Μία γυναίκα από το Όρεγκον, που έβγαζε σκουλήκια από τα μάτια της, είναι η πρώτη γνωστή ανθρώπινη περίπτωση παρασιτικής μόλυνσης που διαδίδεται από μύγες.


Η 28χρονη -σήμερα- Άμπεϊ Μπέκλεϊ εργαζόταν σε εμπορικό αλιευτικό σκάφος στην Αλάσκα το 2016, όταν ένιωσε κάτι πίσω από το βλέφαρό της, κι ενώ βρισκόταν εν πλω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θυμάστε την Έφη Πίκουλα; Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε πως είναι σήμερα (Photos)

Πέντε μέρες αργότερα, αφότου επέστρεψε στη στεριά, προσπάθησε να ανακαλύψει τι ήταν αυτό που την ενοχλούσε, υποθέτοντας ότι πρόκειται για κάποια βλεφαρίδα. Όμως, αντ' αυτού αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για σκουλήκι.
Η κοπέλα επισκέφθηκε οφθαλμίατρο, ο οποίος σε πρώτη φάση της αφαίρεσε τέσσερα ακόμη σκουλήκια, αλλά δεν είχε ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Τελικά μετά την επίσκεψή της σε ειδικό οφθαλμίατρο στο Πόρτλαν, όπου έλαβε δείγματα από το μάτι της, διαγνώστηκε με Thelazia gulosa.

Πρόκειται για έναν τύπο σκουληκιού του ματιού που παρατηρείται στα βοοειδή στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και στο νότιο Καναδά, αλλά ποτέ μέχρι τώρα σε άνθρωπο.

Διαδίδονται από έναν τύπο μύγας γνωστού ως «μύγα προσώπου» και τρέφονται με τα δάκρυα που λιπαίνουν τον βολβό του ματιού, λένε οι επιστήμονες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DWTS - Παρασκήνιο: Ο χαμός με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου! Τα νεύρα, τα ντιβιλίκια, τα καλάμια και οι συμπεριφορές που δεν περίμενε κανείς!

Συνολικά οι γιατροί της αφαίρεσαν άλλα 13 σκουλήκια, τα οποία ήταν διαφανή και είχαν μήκος περίπου 1,5 εκατοστού και μάλιστα ανέφεραν την υπόθεση τη Δευτέρα στο περιοδικό « American Journal of Tropical Medicine and Hygiene».

Μετά την αφαίρεσή τους, δεν βρέθηκαν άλλα σκουλήκια και δεν είχε άλλα συμπτώματα.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share