Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Οργή Ερντογάν: "Οι Αμερικανοί θα το πληρώσουν πολύ ακριβά!"

11 Φεβρουαρίου 2018 10:20
Οργή Ερντογάν:

Αντιαμερικανικό μένος της Τουρκίας μετά από την κατάρριψη επιθετικού ελικοπτέρου Τ-129 ΑΤΑΚ από τους Κούρδους! Το κρατικό κανάλι έχει αρχίσει να μεταδίδει ρεπορτάζ σαν κι αυτό που θα δείτε στο βίντεο, με τα οποία κατηγορεί τις ΗΠΑ για την υποστήριξη των “τρομοκρατών” όπως αποκαλεί τους Κούρδους μαχητές. Η Άγκυρα είναι βέβαιη ότι το αντιαεροπορικό σύστημα που κατέρριψε το “καμάρι” της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ήταν μέρος της αμερικανικής βοηθείας προς τους Κούρδους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη-βόμβα για την Πάολα: Η μητέρα της, Ίρινα, μιλάει για τη διάσημη κόρη της και τα μεγάλα μυστικά της!

Οι αρχικές πληροφορίες σχετικά με την κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου από τους Κούρδους αντάρτες, μιλούσαν για επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-1W COBRA.

Η Άγκυρα είναι βέβαιη ότι το αντιαεροπορικό σύστημα που κατέρριψε το “καμάρι” της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ήταν μέρος της αμερικανικής βοηθείας προς τους Κούρδους.

Οι αρχικές πληροφορίες σχετικά με την κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου από τους Κούρδους αντάρτες, μιλούσαν για επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-1W COBRA.

Ο στρατός ανακοίνωσε στη συνέχεια πως άλλοι τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν στη σημερινή επιχείρηση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής, σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο.

«Ένα από τα ελικόπτερα μας μόλις καταρρίφθηκε», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Δεν διευκρίνισε ποιος κατέρριψε το ελικόπτερο, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως εκείνοι που εκτόξευσαν τα πυρά «θα πληρώσουν το τίμημα» γι’ αυτό.

Το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε από την πλευρά του πως το ελικόπτερο καταρρίφθηκε στη μεθοριακή επαρχία Χατάι, στη νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, καταβάλλονται προσπάθειες να προσεγγιστούν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου στον τομέα Κιριχάν.

Είναι το πρώτο “εθνικό ελικόπτερο” που οι Τούρκοι χάνουν από κατάρριψη. Κατάρριψη που κάνουν οι Κούρδοι. Μετά από τις ανατινάξεις αρμάτων, τώρα οι Τούρκοι έχουν να φοβούνται τους Κούρδους και στον αέρα!

Πηγή: militaire.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share