Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση Novartis: Προανακριτική επιτροπή θα προτείνει ο Αλ. Τσίπρας

9 Φεβρουαρίου 2018 14:36
Υπόθεση Novartis: Προανακριτική επιτροπή θα προτείνει ο Αλ. Τσίπρας

Τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis θα προτείνει ο Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η προανακριτική επιτροπή, εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιόν της.

«Δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιδοθεί «σε κυνήγι μαγισσών», αλλά την ίδια στιγμή «δεν θα δείξει καμία πολιτική και ηθική επιείκεια σε οποιονδήποτε αποδειχτεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή δημόσιο χρήμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει το άγριο έγκλημα σε ταβέρνα! - Οι δολοφόνοι φορώντας αποκριάτικες μάσκες σκότωσαν πατέρα 5 παιδιών!

Κάλεσε παράλληλα όλα τα πολιτικά κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα και «να σταματήσουν άμεσα τις προσβολές στη Δικαιοσύνη που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της και απόλυτη και ρητή αμφισβήτηση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο σεβασμός στις αρχές του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι αλα καρτ», βάλλοντας κατά του προέδρου της Ν.Δ. και των στελεχών της που, όπως είπε, «εκσφενδονίζουν απειλές»τις τελευταίες ημέρες «τελώντας σε πολιτικό πανικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεθέαση: Προβληματισμένοι στον Alpha με τα νούμερα του Τατουάζ και τον Αγελόπουλο! Ποιο πρόγραμμα τους πέρασε;

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε « κουκουλοφόρους που σύρουν στη λάσπη το δημόσιο βίο της χώρας» ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι το καθεστώς προστασίας μαρτύρων για υποθέσεις διαφθοράς ρυθμίζεται από διεθνείς συμβάσεις αλλά και από τον ελληνικό νόμο, έτσι όπως αυτός τροποποιήθηκε το 2014 επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου.


«Η προσπάθεια το διεθνώς αυτό προστατευόμενο καθεστώς να παρουσιαστεί ως καθστώς κουκουλοφόρων δεν προσβάλλει την κυβέρνηση αλλά την ίδια την ελληνική δικαιοσύνη και τη διεθνή Νομιμότητα ενώ τελικά καταλήγει να εξευτελίζει αυτούς οι οποίοι επιλέγουν αυτήν την υπερασπιστική γραμμή» επισήμανε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share