Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στα χέρια των Αμερικανών o Κύπριος συνεργάτης του δήμιου του ISIS! Ασπάστηκε το ισλάμ όταν ερωτεύτηκε μουσουλμάνα!

9 Φεβρουαρίου 2018 21:50
Στα χέρια των Αμερικανών o Κύπριος συνεργάτης του δήμιου του ISIS! Ασπάστηκε το ισλάμ όταν ερωτεύτηκε μουσουλμάνα!

Στα χέρια των Κούρδων και μετά των Αμερικανικών οι συνεργάτες του δήμιου του ISIS, Τζιχάντι Τζον – Πρόκειται για τα δυο τελευταία μέλη των επονομαζόμενων Beatles του ISIS – Είναι από τους πιο σκληρούς βασανιστές του Ισλαμικού Κράτους – Ευθύνονται για τουλάχιστον 27 εκτελέσεις, ανάμεσά τους δυο Βρετανών – Θαυμαστής των Spice Girls ο ένας από τους δυο τζιχαντιστές Αλεξάντα Κότεϊ, Ελ Σαφι Ελσέιχ. Δυο ονόματα που έχουν «βαφτεί» με αίμα. Δυο άνδρες στενοί συνεργάτες του δήμιου του ISIS, Τζιχάντι Τζον. Δυο βασανιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ανήκαν στην ομάδα που ονομάστηκε «Beatles του ISIS». Ο ένας από τους δυο έχει και κυπριακή καταγωγή.

Ο Κότεϊ και ο Ελσέιχ ήταν μέλη της ομάδας του πιο αιμοσταγούς δήμιου του ISIS. Εξαιτίας της βρετανικής προφοράς τους, τους είχαν ονομάσει Beatles του ISIS. Ο Τζιχάντι Τζον (κατά κόσμον Μοχάμεντ Εμουάζι από τη Βρετανία) σκοτώθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Συρία τον Νοέμβριο του 2015. Οι άλλοι δυο ήταν ελεύθεροι μέχρι που «έπεσαν» στα χέρια των Κούρδων μαχητών. Κι από εκεί στα… χέρια των Αμερικανών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμο! Νεκρός στα 33 του ο..

Η σύλληψή τους έγινε τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια των μαχών στα τελευταία προπύργια του ISIS, κοντά στον Ευφράτη, στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία. Και οι δυο αναγνωρίστηκαν από τα αποτυπώματα και τα βιομετρικά τους στοιχεία.

Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η τύχη τους από τη στιγμή που οι Κούρδοι τους παρέδωσαν στους Αμερικανούς. Δεν αποκλείεται οι Αμερικάνοι να τους κρατούν ώστε να τους δικάσουν.

Η συμμορία των Beatles είχε κι ένα τέταρτο μέλος: τον Έιν Ντέιβις, ο οποίος έχει φυλακιστεί στην Τουρκία.

27 εκτελέσεις
Και οι δυο εμπλέκονται σε τουλάχιστον τρεις δολοφονίες Αμερικανών πολιτών. Οι δυο συλληφθέντες μπορεί, επίσης, να έχουν πληροφορίες για το που βρίσκονται άλλοι όμηροι, ανάμεσά τους ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι. Απήχθη το 2012 και από τότε οι τζιχαντιστές τον έχουν βάλει να «πρωταγωνιστήσει» σε πολλά προπαγανδιστικά τους video.

Συνολικά, εκτιμάται ότι ο Κότεϊ (που έχει κυπριακή καταγωγή) και ο Ελσέιχ είναι δυο από τους πιο σκληρούς βασανιστές του ISIS και εμπλέκονται σε 27 εκτελέσεις!

Οι Beatles που σκορπούσαν τρόμο και θάνατο
Οι τέσσερις Βρετανοί που είχαν δημιουργήσει τη συμμορία των Beatles του Ισλαμικού Κράτους προέρχονταν από το Λονδίνο. Συνδέονται με σειρά απαγωγών και δολοφονιών στη Συρία και το Ιράκ.

Είχαν, επίσης, τη φήμη των σκληρών βασανιστών. Με πνιγμούς και εκτελέσεις με σταύρωση.

Ανάμεσα σε αυτές, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, οι Beatles ευθύνονται για περισσότερες από 27 εκτελέσεις. Ανάμεσά τους αυτές των Βρετανών εθελοντών Ντέιβιντ Χάινς και Άλαν Χένινγκ. Εκτελέσεις που έγιναν on camera.

Ποιος είναι ο Αλεξάντα Κότεϊ
Βρετανός, με καταγωγή από την Κύπρο και τη Γκάνα. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Κότεϊ πιθανότατα εμπλέκεται στις εκτελέσεις των «Beatles» και σε εξαιρετικά σκληρές μεθόδους βασανιστηρίων, όπως ηλεκτροσόκ και πνιγμοί.

Οπαδός της QPR, ο 34χρονος Κότεϊ δρούσε και ως στρατολογητής του ISIS. Είχε αναλάβει να πείσει νεαρούς Βρετανούς να ενταχθούν στον ISIS.

Μισός Γκανέζος και μισός Κύπριος, ο Κότεϊ ζούσε στο Πάντινγκτον. Μεγάλωσε σε ελληνορθόδοξη οικογένεια. Οι γείτονές του τον περιέγραφαν σαν ένα ευγενικό αγόρι.

Ασπάστηκε το Ισλάμ όταν ερωτεύθηκε μια μουσουλμάνα. Έκανε μαζί της δυο κόρες.

Τον Ιανουάριο του 2017, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Κόμεϊ είναι μέλος του ISIS.

Ο Ελσέιχ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, κέρδισε τη φήμη του για τους πνιγμούς, τις εικονικές εκτελέσεις, τη σταύρωση των θυμάτων του. Δεν ήταν όμως πάντα ένας αιμοσταγής βασανιστής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει το άγριο έγκλημα σε ταβέρνα! - Οι δολοφόνοι φορώντας αποκριάτικες μάσκες σκότωσαν πατέρα 5 παιδιών!

Κάποτε, όταν έμενε στο Γουάιτ Σίτι στο δυτικό Λονδίνο, του άρεσαν οι Spice Girls. Ήταν οπαδός της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και δούλευε ως μηχανικός σε συνεργείο. Γεννήθηκε στο Σουδάν αλλά η οικογένειά του έφυγε από τη χώρα για τη Βρετανία στις αρχές του 1990.

Ο πατέρας του που ακόμη ζει στο Λονδίνο και δουλεύει ως μεταφραστής, είπε πως ο γιος του εντάχθηκε στον ISIS στις αρχές του 2012. Στη Συρία και στους τζιχαντιστές τον είχε ακολουθήσει ο μικρότερος αδερφός του. Ο 17χρονος Μαχμούντ σκοτώθηκε στο Ιράκ πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Πηγή : DailyMail

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share