Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρόμος στη Σαγκάη: Φλεγόμενο όχημα παρέσυρε 18 πεζούς τραυματίζοντας τους

2 Φεβρουαρίου 2018 07:37
Τρόμος στη Σαγκάη: Φλεγόμενο όχημα παρέσυρε 18 πεζούς τραυματίζοντας τους

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγάκι το οποίο μετέφερε φιάλες υγραερίου "καβάλησε" πεζοδρόμιο σε πολυσύχναστο σημείο στο κέντρο της Σαγκάης και χτύπησε τους πεζούς.

Σύμφωνα με την λιτή ανακοίνωση των κινεζικών Αρχών, το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στους πεζούς σε έναν δρόμο πολύ κοντά στην Πλατεία του Λαού. Οι τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν η φωτιά εκδηλώθηκε πριν χτυπήσει τους πεζούς ή κατόπιν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστοχώρο The Paper της Σαγκάης, το αυτοκίνητο φλεγόταν όταν ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, χτύπησε πεζούς και σταμάτησε μπροστά σε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας Starbucks.

Εκπρόσωπος της εταιρείας στη Σαγκάη ανέφερε ότι κανένας από τους πελάτες ή τους υπαλλήλους δεν τραυματίστηκε. «Το κατάστημα έκλεισε και θα βοηθήσουμε τις αρχές στις έρευνές τους», διαβεβαίωσε.

Το συμβάν συνέπεσε με την επίσκεψη της πρωθυπουργού της Βρετανίας, της Τερέζας Μέι στην κινεζική μητρόπολη.

Διερχόμενοι προσπάθησαν να σπάσουν το παράθυρο του αυτοκινήτου και να βγάλουν τους έξι ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Paper.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 02 Φεβρουρίου;

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε αυτό το μέσο ενημέρωσης πως μέσα στο όχημα βρίσκονταν φιάλες αερίου. Ωστόσο το κείμενο που αναρτήθηκε αρχικά αποσύρθηκε κι αντικαταστάθηκε από την ανακοίνωση των Αρχών της Σαγκάης για το συμβάν — κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρξε εντολή των αρχών να κατέβει.

Η αστυνομία δεν έκανε κανένα σχόλιο για το ενδεχόμενο να επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια κακοποιών ή τρομοκρατών.

Πηγή: enikos.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share