Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κι όμως! Οι Τούρκοι ψηφίζουν Ελλάδα: «Nα γιατί πρέπει να πάτε στους γείτονες»! Διαβάστε με ποιο τρόπο μας στηρίζουν...

31 Ιανουαρίου 2013
Κι όμως! Οι Τούρκοι ψηφίζουν Ελλάδα: «Nα γιατί πρέπει να πάτε στους γείτονες»! Διαβάστε με ποιο τρόπο μας στηρίζουν...

Οι Τούρκοι ψηφίζουν Ελλάδα

Οι εκλεκτοί (και πάμπλουτοι) επισκέπτες που κατακλύζουν τα νησιά μας

Της ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κι όμως τα τουρκικά ΜΜΕ προτρέπουν τους κατοίκους της Τουρκίας να επισκεφθούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Με εκτενές ρεπορτάζ τα «Τουρκικά Νέα» ωθούν τον τουρκικό λαό να προτιμήσει τα ελληνικά νησιά -και όχι μόνο- για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Χείρα βοηθείας στην Ελλάδα στέλνουν με το δικό τους τρόπο οι Τούρκοι, και συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι. Τα περισσότερα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας κατά καιρούς κάνουν αφιερώματα σε διάφορα νησιά ή πόλεις της Ελλάδας ως διαφημιστική καμπάνια. Πρόσφατα τα «Τουρκικά Νέα» έκαναν ένα μεγάλο αφιέρωμα στη χώρα μας, προτρέποντας τον τουρκικό λαό να προτιμήσει για τις φετινές του διακοπές τους «γείτονες», όπως μας αποκάλεσαν.

10 λόγοι για να πάτε στους «γείτονες»...

... ήταν ο τίτλος που χρησιμοποιήθηκε για να «πείσει» τους Τούρκους να έρθουν φέτος για διακοπές στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση και η μείωση του τουρισμού ήταν δύο από τις αιτίες που έκαναν τους Τούρκους δημοσιογράφους να υπερασπιστούν την Ελλάδα και να δώσουν δέκα καλούς λόγους για να επισκεφθούν τη χώρα μας, οργανώνοντας τις επόμενες διακοπές τους εδώ. Το εν λόγω ρεπορτάζ έγραφε...

«Αν σκοπεύετε να πάτε διακοπές στην Ελλάδα ή στα ελληνικά νησιά, δείτε τους 10 καλύτερους λόγους για να προτιμήσετε τους γείτονες.

Η καυτή Hadisse επιλέγει Ελλάδα

1) Μπορείτε να ταξιδέψετε στα ελληνικά νησιά με πλοίο και να κάνετε κρουαζιέρα στα νησιά. Μια εμπειρία που πρέπει όλοι να αποκτήσουν.

2) Μύκονος: Το πιο όμορφο μέρος για διασκέδαση στην Ευρώπη. Ένα νησί με χαρακτηριστικά τα στενά σοκάκια, τη Μικρή Βενετία και τον Πέτρο τον πελεκάνο.

3) Ρόδος: Έχει κτήρια που προέρχονται και θυμίζουν την Οθωμανική αυτοκρατορία. Διαθέτει τις πιο καθαρές και τις πιο ωραίες παραλίες από κάθε άλλο μέρος. Ένα μυστικιστικό νησί που θα σας κάνει να αισθανθείτε μέσω της ιστορίας του τις οσμές μιας άλλης εποχής αλλά και να νιώσετε έστω για λίγο σαν Ιππότες.

4) Κρήτη: Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ένα από τα ομορφότερα, ίσως λόγω των εναλλακτικών τροφών και ποτών της. Έχει ωραίες και ελκυστικές καφετέριες, ενώ πουθενά αλλού δεν θα βρείτε τόσο γευστικές χειροποίητες μαρμελάδες.

5) Σαντορίνη: Μη χάσετε το ηλιοβασίλεμα του νησιού. Ένα φυσικό φαινόμενο που πραγματικά δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λόγια την ομορφιά του. Δύο ακόμα όμορφα μέρη γεμάτα τουρίστες είναι το υπέροχο χωριό Οία και το χωριό Φηρά, όπου μπορείτε να ανεβείτε με τελεφερίκ ή με γάιδαρο.

6) Αθήνα: Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την τελετή αλλαγής φρουράς από τους στρατιώτες (τσολιάδες) αλλά και τον ναό του Παρθενώνα, ηλικίας 2.500 ετών. Από τον Ναό μέχρι την πόλη μπορείτε πάτε με τα πόδια από τη συνοικία της Πλάκας. Θα νιώσετε στιγμές συγκίνησης και το ταξίδι θα σας κάνει να αισθανθείτε διαφορετικός.

7) Σύρος: Το πιο εντυπωσιακό ελληνικό νησί. Φτάνοντας στο λιμάνι είναι σαν να βλέπεις την καταπληκτική θέα του Μόντε Κάρλο και αισθάνεσαι σαν άρχοντας. Τα καλύτερα που παρατηρήσαμε στο νησί είναι τα υπέροχα σπίτια των κοσμικών και ο τρόπος ζωής εκεί.

8) Η αποκαλούμενη μαστίχα, που εκτός από γευστική είναι και πολύ καλή για τις στομαχικές διαταραχές, αποτελεί να παραδοσιακό και πρωτότυπο προϊόν της Ελλάδας.

9) Στην Ελλάδα, λόγω της κρίσης, μπορείτε να ψωνίσετε φθηνότερα από οπουδήποτε στην Ευρώπη, ενώ θα βρείτε φτηνό φαγητό και ποτό.

10) Τα ελληνικά νησιά, η μυρωδιά της θάλασσας, η απόλαυση του ταξιδιού με το πλοίο, η ξεχωριστή ομορφιά της ανατολής και της δύσης του ήλιου. Μπορείτε με το αγαπημένο σας πρόσωπο να κάνετε ρομαντικές διακοπές σε έναν από τους ωραιότερους προορισμούς».

Οι αγαπημένοι προορισμοί

Τα Δωδεκάνησα κάθε χρόνο έχουν την τιμητική τους από τους γείτονες, αφού χιλιάδες Τούρκοι συρρέουν για να απολαύσουν τις διακοπές τους εκεί. Όσοι επισκέπτονται το Μπόντρουμ, το Μαρμαρίς και τη Φετίγιε δεν παραλείπουν να κάνουν μια στάση και στα γειτονικά νησιά του Αιγαίου. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, σχηματίζονται ουρές στα τελωνεία από τους Τούρκους τουρίστες που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας για ολιγοήμερες έστω διακοπές. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι και οι Τούρκοι επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται αυτή την τουριστική αύξηση και επενδύουν στην Ελλάδα, δημιουργώντας δικά τους καταστήματα που λειτουργούν για την καλοκαιρινή σεζόν ή συνεργάζονται με Έλληνες επιχειρηματίες. Μπορεί οι Γερμανοί και οι Δανοί να έρχονται στα ελληνικά νησιά για ηλιοθεραπεία και ξέφρενο ξενύχτι, όμως οι «γείτονες» συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Σε αυτήν βέβαια τη ραγδαία αύξηση στην επισκεψιμότητα των Τούρκων στα νησιά του Αιγαίου έπαιξε μεγάλο ρόλο η δημιουργία του πιλοτικού προγράμματος «Visa Schengen», που ισχύει για τα νησιά Ρόδο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέσβο. Λέγεται, όμως, πως αν καταργηθεί εντελώς η βίζα από Τουρκία για Ελλάδα τότε το ενδιαφέρον θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.Διαβάστε την έρευνα της εφημερίδας NEWS

H Demet Akalin

Οι διάσημοι επισκέπτες

Από τον αγαπημένο σας Κενάν Ιμιρζαλιόγλου μέχρι την Χαντισέ και από τον πάμπλουτο Αντνάν Πολάτ έως τον ποδοσφαιριστή της Φενερμπαχτσέ Σελτσούκ Σαχίν, όλοι έχουν έρθει στην Ελλάδα. Κάποιοι από αυτούς για διακοπές, ενώ άλλοι για να παντρευτούν ή για να κάνουν το ταξίδι του μέλιτος. Ανάμεσα σε αυτούς που τόλμησαν να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα και να παντρευτούν σε μια άλλη χώρα -και στην προκειμένη περίπτωση στην Ελλάδα- ήταν η ηθοποιός Σιμπέλ Τουρναγκιόλ και ο γκαλερίστας Μεχμέτ Τσελίκ, οι οποίοι τέλεσαν τους γάμους τους στο τουρκικό προξενείο της Αθήνας, οι ηθοποιοί Αλί Σουνάλ και Γκιοκτσέ Μπαχαντίρ που παντρεύτηκαν και έκαναν το ταξίδι του μέλιτος στη Λέρο, ενώ πιο πρόσφατα έγινε ο πολυσυζητημένος και χλιδάτος γάμος της κόρης του πρώην προέδρου της Γαλατασαράι, Αντνάν Πολάτ, Εντά με τον Έλληνα Δημήτρη Γκινοσάτη στο «Costa Navarino» της Μεσσηνίας.

Το «summer in Greece» ή ελληνιστί «Καλοκαίρι στην Ελλάδα» έχουν ζήσει και αρκετοί άλλοι επώνυμοι της Τουρκίας, όπως ο Πρόεδρος του ΔΣ της «Mudo» Μουσταφά Ταβιλόγλου με τη σύζυγό του Λουσέτ, το ζευγάρι μοντέλων Ετζέ Σουκάν και Ουμίτ Μπενάν, η ηθοποιός Πινάρ Αλτούγ και η τραγουδίστρια Χαντισέ (τη γνωρίσαμε από τη συμμετοχή της στη Eurovision) με τον σύντροφό της. Τέλος, μετά το διαζύγιό της από τον Μουσταφά Ερντογάν, η τραγουδίστρια Γκιουλμπέν Εργκέν πήρε τα παιδιά της και ήρθε διακοπές στην Ελλάδα. Η διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεζέν Ακσού (πολλοί την χαρακτηρίζουν ως τη «Χαρούλα Αλεξίου» της Τουρκίας) επισκέπτεται αρκετά συχνά την Αθήνα, ενώ έχει κάνει και συναυλίες στο Ηρώδειο. Την Αθήνα επέλεξε και η διατροφολόγος Ταϊλάν Κουμελί για να γιορτάσει τα γενέθλιά της με φόντο την Ακρόπολη, αγκαλιά με τον αγαπημένο της Γκιόχαν Αρσόι. Για το τέλος αφήσαμε τους αγαπημένους σας πρωταγωνιστές όπως τον Χαλίτ Εργκέντς και την Μπεργκιουζάρ Κορέλ που επισκέφθηκαν την Αθήνα, τον Γιγίτ Οζσενέρ, τον Μπουράκ Χακί αλλά και τον Κενάν Ιμιρζαλιόγλου που βρέθηκε στη Μυτιλήνη.

O τηλεοπτικός Σουλειμάν με τη Σεχραζάτ...

Η τρέλα των Τούρκων με τη Μύκονο

Είναι το νησί που δεν κοιμάται ποτέ. Το νησί που δεν σταματάει να διασκεδάζει. Το νησί όπου όλα επιτρέπονται. Μιλάμε φυσικά για τη Μύκονο, που είναι γνωστή σε όλα τα πέρατα της γης -και όχι άδικα- αφού η λέξη «διασκέδαση» παίρνει εκεί κυριολεκτικά σάρκα και οστά. Το ίδιο φαίνεται πως σκέφτονται και πολλοί διάσημοι Τούρκοι που επισκέπτονται το νησί σχεδόν κάθε χρόνο. Το πρώην μοντέλο -και νυν τραγουδίστρια- Ντεμέτ Ακαλίν, η οποία βρέθηκε στο «νησί των ανέμων», έμεινε εντυπωσιασμένη από τα γαλανόλευκα σπίτια και το βαθύ μπλε της θάλασσας. Η Εντά Πολάτ, πριν ακόμα παντρευτεί με τον αγαπημένο της, επισκεπτόταν το «Nammo's», ενώ η θαλαμηγός της ήταν αραγμένη στα ανοιχτά των ακτών του νησιού. Λάτρης της Μυκόνου είναι και ο πρώην διευθυντής της Γαλατασαράι Μουράτ Γιαλτσιντάγ, η ηθοποιός Ασλί Τουμέν, ο επιχειρηματίας Σελίμ Χαμαμτζιόγλου, η Ζεϊνέπ Μουτλού, ο Μεχμέτ Ερσόι με τη σύζυγό του Περβίν, η αρχιτέκτονας Αλαρά Κοτσιμπέι με τον σύντροφό της Ερέν Μοροβάι, ο επιχειρηματίας και πολιτικός Τζεμ Ουζάν, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Ατζούν Ιλιτζαλί αλλά και ο ποδοσφαιριστής Σελτσούκ Σαχίν που είχε σχέση με το μοντέλο Αλεξάνδρα Λοΐζου. Το... κερασάκι στην τούρτα είναι το δίχως άλλο ο Κιβάντς Τατλιτούγ και η αγαπημένη του Αζρά Ακίν, που έχουν φωτογραφηθεί για τις ανάγκες τουρκικού περιοδικού στη Μύκονο, με θέα τους μύλους και τη Μικρή Βενετία.

O γνωστός επιχειρηματίας Ιλκλερ Ινανόγλου στις ελληνικές θάλασσες

Για περισσότερα νέα και αποκλειστικά ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share