Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μακελειό στην Καμπούλ με τουλάχιστον 40 νεκρούς

27 Ιανουαρίου 2018 15:00
Μακελειό στην Καμπούλ με τουλάχιστον 40 νεκρούς

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 140 τραυματίσθηκαν σήμερα από την έκρηξη στην Καμπούλ ενός παγιδευμένου ασθενοφόρου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, καθώς και σε ξένες προεσβείες. Το Σάββατο είναι εργάσιμη ημέρα στο Αφγανιστάν και οι δρόμοι την ώρα της έκρηξης ήταν γεμάτοι κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Αυτοκίνητο χτύπησε και σκότωσε τρία παιδιά σε στάση λεωφορείου!

«Ο τελευταίος διαθέσιμος απολογισμός είναι 40 νεκροί και 140 τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ουάχιν

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη, μια εβδομάδα αφότου είχαν αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι.

Δείτε επίσης:Επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ – Τουλάχιστον δύο δράστες νεκροί (εικόνες)

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:30 (ώρα Ελλάδας) και το αφγανικό υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε τον απολογισμό των θυμάτων «προσωρινό».

«Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε ο Ντέγιαν Πάνιτς, συντονιστής στο Αφγανιστάν της οργάνωσης αρωγής Emergency, η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός γειτονικού νοσοομείου. Σε μήνυμά της στο Twitter, η οργάνωση ανέφερε πως περισσότεροι από 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν μόνο σ’ αυτό το νοσοκομείο.

Ο Μιρουάις Γιασίνι, μέλος του κοινοβουλίου που βρισκόταν στην περιοχή όταν σημειώθηκε η έκρηξη, δήλωσε πως το ασθενοφόρο πλησίασε στο σημείο ελέγχου, κοντά σε γραφείο του Συμβουλίου για την Ειρήνη και σε αρκετές ξένες πρεσβείες, και ακολούθησε η έκρηξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κώστας Λεφάκης προειδοποιεί: Έκλειψη της Σελήνης στον Λέοντας στις 31/1! Ποια ζώδια "κινδυνεύουν" να καταστραφούν;

Ο ίδιος δήλωσε πως θύματα κείτονταν στο έδαφος. Άνθρωποι βοηθούσαν να απομακρυνθούν τραυματίες που ήταν σε θέση να περπατήσουν ενώ τα ασθενοφόρα προσπαθούσαν να πλησιάσουν περνώντας από τους μποτιλιαρισμένους δρόμους του κέντρου της Καμπούλ.

Γκρίζος καπνός υψωνόταν από την περιοχή της έκρηξης και κτίρια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων ταρακουνήθηκαν από την ισχύ της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share