Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πρώην κατάσκοπος: «Όπλο» για τον Κιμ Γιονγκ Ουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

25 Ιανουαρίου 2018 16:05
Πρώην κατάσκοπος: «Όπλο» για τον Κιμ Γιονγκ Ουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Κιμ Χιον Χούι, πρώην κατάσκοπος της Βόρειας Κορέας, υποστήριξε πως ο «ελέω θεού» ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, επιθυμεί να κερδίσει χρόνο για να αναπτύξει περαιτέρω το πυρηνικό του πρόγραμμα
Να εκμεταλλευτεί προς όφελός του τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου, επιθυμεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τις δηλώσεις πρώην κατασκόπου της Βόρειας Κορέας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Το έκανα γιατί ήθελα να νιώσω ξανά παρθέvα”! Η τελευταία άρρωστη τάση που έχει τρελάνει τις γυναίκες

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC η πρώην κατάσκοπος της απομονωμένης χώρας, Κιμ Χιον Χούι, δήλωσε: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χρησιμοποιεί τους Αγώνες ώστε να κερδίσει χρόνο για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Έχει στόχο να σπάσει τους δεσμούς των ΗΠΑ με τον Νότο». Η ίδια υποστήριξε πως οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα λειτουργήσουν ως «αντιπερισπασμός» καθώς έτσι θα αποσπαστεί η προσοχή της διεθνούς κοινότητας και ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συνεχίσει να κατασκευάζει περισσότερα πυρηνικά όπλα.
Επίσης, η πρώην κατάσκοπος ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα, η οποία θα στείλει αποστολή 230 ατόμων στους Αγώνες, χρησιμοποιεί τη Νότιο Κορέα, για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην οικονομία της, εξαιτίας της επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ μετά τις αλλεπάλληλες εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

«Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί τους Ολυμπιακούς ως όπλο. Προσπαθεί να "αποδράσει" από τις κυρώσεις κρατώντας το χέρι της Νοτίου Κορέας και να βγει από την διεθνή απομόνωση»,τόνισε η πρώην πράκτορας, η οποία το 1987 ανατίναξε ένα αεροσκάφος της Korean Air, μετά από διαταγή του καθεστώτος, καθώς ο τότε ηγέτης και πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, ήθελε να σαμποτάρει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν το 1988 στη Σεούλ.

Μιλώντας στο NBC, η πρώην κατάσκοπος, που τώρα κρύβεται από το καθεστώς καθώς φοβάται για την ζωή της, αιτιολόγησε την πράξη της, που στοίχισε την ζωή 115 ανθρώπων, στην «πλύση εγκεφάλου» που είχε υποστεί, όπως δήλωσε και πρόσθεσε πως δρούσε σαν ένα ρομπότ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Άρης μπαίνει στον Τοξότη: Αστρολογικές προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για τα 12 ζώδια! (videos)

Στις 29 Νοεμβρίου του 1987 η Κιμ Χιον Χούι μαζί με έναν άλλο κατάσκοπο τοποθέτησαν βόμβα στην καμπίνα των επιβατών της πτήσης 858 της Korean Air, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαγδάτη, Ιράκ, Σεούλ. Οι δύο κατάσκοποι είχαν μπει στο αεροσκάφος στην πρώτη στάση στο Αμπού Ντάμπι και αφού τοποθέτησαν την βόμβα σε κάδο σκουπιδιών κατέβηκαν πριν την αναχώρηση.

Η κατάσκοπος και ο συνεργός της συνελήφθησαν αργότερα στο Μπαχρέιν. Και οι δύο προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν με κυάνιο αλλά ενώ ο συνεργός της Χούι απεβίωσε η ίδια επέζησε. Η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας καταδίκασε σε θάνατο την γυναίκα αλλά αργότερα, ο τότε πρόεδρος, Ρο Τάε Βου, της απένειμε χάρη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share