Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έφοδος της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας!

25 Ιανουαρίου 2018 12:50
Έφοδος της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας!

Κινητοποιήσεις πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με κεντρικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που, όπως υποστηρίζει, περικόπτεται.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική μοίρασαν ψωμί και ελιές έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς υποστηρίζουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης τους οδηγούν στα συσσίτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ!

Αλλοι διαδηλωτές είχαν φορέσει μάσκες του Τσίπρα και του Πολάκη και κρατούσαν ζώνες στις οποίες έφτιαχναν νέες τρύπες θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι πλέον .. αδυνατίζουν λόγω της λιτότητας.
Το προσωπικό των νοσοκομείων πραγματοποιεί 4ωρη στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Την ΠΕΜΠΤΗ 25/1/2018 προγραμματίζουμε Πανελλαδική Κινητοποίηση

- Για την ΑΤΤΙΚΗ 4ωρη Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ
- Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση

Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι καιρό θα κάνει τον Φεβρουάριο σύμφωνα με το Μερομήνια!

• Περικόπτουν το Ανθυγιεινό Επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.
• Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις δυσμενείς υποχρεώσεις, όχι όμως τις ενιαίες παροχές.
Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, ωραιοποιώντας την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Εθελοτυφλούν. Δεν βλέπουν την κατάρρευση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.
Με την έκδοση των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγγνωστή πλάνη) θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με την μη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Τα Νοσοκομεία στέρεψαν από κονδύλια και προσωπικό.»

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share