Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θλίψη! Γέννησε το άρρωστο μωρό της για να δωρίσει τα όργανα του (Photos)

23 Ιανουαρίου 2018 12:35
Θλίψη! Γέννησε το άρρωστο μωρό της για να δωρίσει τα όργανα του (Photos)

Πριν από έναν μήνα περίπου η Χέιλι Μάρτιν προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση όταν αποφάσισε να μην διακόψει την εγκυμοσύνη της παρόλο που γνώριζε ότι η κόρη της θα πέθαινε λίγο αφότου ερχόταν στον κόσμο.

Αντ’ αυτού, αποφάσισε να την γεννήσει και να δωρίσει τα όργανα της κόρης της σε άτομα που τα είχαν ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Tι είδαμε χτες; Η προσποίηση της Κοκαλίτσας, ο νέος έρωτας στο παιχνίδι και το ξεκατίνιασμα στην ομάδα των Μαχητών! (video)

Η Χέιλι και ο σύζυγός της Σκοτ, ήλπιζαν πως μπορούν να χαρίσουν τον καρδιακό ιστό της Άβα- Τζόι, σε κάποιο άλλο άρρωστο παιδί.

Το θάρρος του ζευγαριού οδήγησαν σε μια έκρηξη υποστήριξης από φίλους, οικογένειες και ξένους από όλο τον κόσμο που έστειλαν εγκάρδια μηνύματα εκφράζοντας το σεβασμό τους για την απόφασή τους.

Δυστυχώς όμως πριν από δύο ημέρες, οι γονείς αποκάλυψαν πως ακόμη κι αυτό δεν ήταν εφικτό. Γιατί όταν η Άβα γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου ήταν πολύ μικρή, έστω και οριακά, για να ανακτηθούν τα όργανά της.

Η Άβα πολέμησε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και επιβίωσε για 96 ολόκληρα λεπτά μετά τη γέννησή της. Έκλαψε, κουνήθηκε και κράτησε το δάχτυλο της μητέρας της.

Αυτές είναι πολύτιμες αναμνήσεις που οι γονείς της θα θυμούνται για μια ζωή.

«Όταν ανακαλύψαμε πως ήταν μόλις 55 γραμμάρια κάτω από το επιθυμητό βάρος, νιώσαμε συντετριμμένοι. Δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που συνεχίσαμε την εγκυμοσύνη, αλλά θα ήταν σπουδαίο να μπορέσει να βοηθήσει ένα άλλο παιδί. Σκοπεύω να δωρίσω ένα νεφρό προς τιμήν της» δήλωσε η Χέιλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι σκληρές εικόνες της ασύλληπτης τραγωδίας στο Βόλο: Ανατριχιαστική αυτοκτονία πατέρα στην θάλασσα! (photos)

Όπως λέει, αν και γνώριζαν εξαρχής το αποτέλεσμα, η απώλεια ενός παιδιού είναι πολύ δύσκολο πράγμα ακόμη κι αν είσαι προετοιμασμένος. «Κάθε μέρα περιμένεις να ξυπνήσει από τον χειρότερο εφιάλτη σου και δεν ξυπνάς. Αλλά αυτά τα 96 λεπτά που ήταν ζωντανή ήταν τα καλύτερα της ζωής μας. Θα το έκανα ξανά όλο από την αρχή. Δεν θα άλλαζα αυτά τα 96 λεπτά για τίποτα στον κόσμο. Η Ava άγγιξε περισσότερες ζωές σε αυτά τα λεπτά από ό,τι εγώ σε 96 χρόνια», καταλήγει η 30χρονη Hayley.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share