Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

22 Ιανουαρίου 2018 15:19
Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Τους δράστες των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο του χθεσινού συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.

Την έρευνα παρήγγειλε ο προϊστάμενός της, Λάμπρος Τσόγκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Ακούστε για πρώτη φορά την φωνή της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη πριν πεθάνει! Βίντεο - ντοκουμέντο

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, τα υπό διερεύνηση επεισόδια αφορούν τον εμπρησμό τού υπό κατάληψη διατηρητέου κτιρίου στην περιοχή του Φαλήρου, την επίθεση εις βάρος του βουλευτή, συνεργαζόμενου με τους ΑΝΕΛ και πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, την καταστροφή πανό από θρησκευτική έκθεση στην είσοδο της ΔΕΘ, όπως, επίσης, κάποιες αψιμαχίες, στις οποίες φαίνεται να «πρωταγωνίστησαν» άτομα που αντιτίθεντο στο συλλαλητήριο και διοργάνωσαν αντί-συγκέντρωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - διαρροή: Ποια ομάδα κερδίζει στο σημερινό αγώνισμα; Το έντονο κλίμα στην ομάδα των Μαχητών, η παίκτρια που μένει εκτός! (video)

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσόγκας κρίνει ως επιβεβλημένη την αξιοποίηση στοιχείων μέσων τεχνολογίας, όπως βιντεοληπτικό υλικό από ΜΜΕ κ.ά., προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και εφόσον προκύψουν ποινικές ευθύνες εις βάρος τους να καταλογιστούν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share