Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κατάληψη αντιεξουσιαστών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Έγιναν 11 προσαγωγές (Photo)

19 Ιανουαρίου 2018 13:00
Κατάληψη αντιεξουσιαστών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Έγιναν 11 προσαγωγές (Photo)

Σε κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προχώρησαν πριν από λίγο αντιεξουσιαστές, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Γρηγόρη Τσιρώνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν γίνει 11 προσαγωγές.

Στην ανακοίνωση για τον ΔΣΑ, η ομάδα των αντιεξουσιαστών αναφέρει: «Σήμερα 19 Γενάρη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμβολική κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - πρεμιέρα: Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΙ! Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο;

Ο Δικηγορικός Σύλλογος, ως αυτοαποκαλούμενος θιασώτης της δικαιοσύνης να πάρει θέση απέναντι στην έωλη και εκδικητική δικαστική απόφαση του κατ’ οίκον περιορισμού που επιβλήθηκε στο σύντροφό μας. Μια απόφαση που δημιουργεί μια νέου τύπου φυλακή η οποία του στερεί ακόμα και τα “δικαιώματα” των κρατουμένων που αποτελούν κεκτημένα μακροχρόνιων και σκληρών αγώνων εντός των φυλακών. Ο περιοριστικός αυτός όρος του επιβλήθηκε αφενός λόγω της πολυετούς φυγοδικίας του που ο ίδιος επέλεξε απέναντι σε ένα σαθρό κατηγορητήριο που σχετιζόταν με την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα -υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε, και αφετέρου για να στηρίξει τη νέα αστυνομοδικαστική σκευωρία που τον κατηγορεί εκ νέου ως μέλος των “ληστών του Διστόμου” αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο με δεκάδες ανεξιχνίαστες ληστείες υπό την ομπρέλα των δράσεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας καθιστώντας τον για ακόμα 27 μήνες αιχμάλωτο του κράτους και του κεφαλαίου και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Πήρε θέση η Αστυνομία για τον θάνατο της 44χρονης! "Ο γιατρός και εραστής του θύματος δεν είναι..."

Σχεδόν ταυτόχρονα άλλη ομάδα προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου της ΕΥΔΑΠ στη Σατωβριάνδου, όπου έγιναν 15 προσαγωγές, με την ομάδα των αντιεξουσιαστών να σημειώνει: «Ενημερώνουμε ότι τώρα (12:00) μία διμοιρία έχει περικυκλώσει συντρόφους της Συνέλευσης Αδιαμεσολάβητης Δράσης ΒΚΠΖ σε παρέμβαση-μοίρασμα στην ΕΥΔΑΠ στην Ομόνοια (Σατωβριάνδρου)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως: Υπάρχει και δεύτερος Phylax στην Ελλάδα! Σε ποια περιοχή βρίσκεται; (photos)

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share