Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δύναμη ψυχής: Γενναία 23χρονη που κάηκε ολοσχερώς σε ατύχημα φωτογραφίζεται με μαγιό στέλνοντας μήνυμα ελπίδας!

17 Ιανουαρίου 2018 20:10
Δύναμη ψυχής: Γενναία 23χρονη που κάηκε ολοσχερώς σε ατύχημα φωτογραφίζεται με μαγιό στέλνοντας μήνυμα ελπίδας!

Η δύναμη που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος μπορεί να φανεί στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Αυτό συνέβη σε μια νέα κοπέλα που βρήκε το σθένος να συνεχίσει τη ζωή της μετά από ένα τρομακτικό τροχαίο που την άφησε με εγκαύματα σε όλο της το σώμα.

Η 23χρονη Catrin Pugh από το Chester της Αγγλίας, κατάφερε να σωθεί από τις φλόγες που έκαψαν ολοσχερώς το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε, ενώ ταξίδευε στις Γαλλικές Άλπεις το 2013.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφόνησαν άγρια τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο!

Μόνο οι σόλες των παπουτσιών της έμειναν άθικτες ενώ το 96% του σώματός της καλύφθηκε με εγκαύματα από τη φωτιά. Οι γιατροί έδιναν στην 19χρονη τότε κοπέλα, 1 πιθανότητα στις 1000 να επιζήσει, αλλά μετά από 200 επεμβάσεις και τρεις μήνες σε κώμα, άρχισε να χτίζει πάλι τη ζωή της. Η Catrin αποτελεί το μεγαλύτερο άτομο που επέζησε με τέτοια εγκαύματα και έμεινε στο νοσοκομείο οκτώ μήνες παλεύοντας για τη ζωή της.

Το τροχαίο συνέβη όταν χάλασαν τα φρένα του λεωφορείου στη διαβόητη κάθοδο από το ski resort Alpe D'Huez. Άτομα εκτοξεύτηκαν από το λεωφορείο ενώ άλλοι πηδούσαν για να σωθούν.

Ανακαλώντας στη μνήμη της τη φοβερή σκηνή που αντίκρισε ενώ την απεγκλώβιζαν από τα χαλάσματα, είπε στη Mirror: “Ήταν σαν ταινία τρόμου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Θυμάμαι να με ρωτούν που πονάω και ούρλιαζα “πονάω παντού”.

Τα μάτια της δεν κάηκαν, αλλά η όρασή της επηρεάστηκε. Τα οπτικά της νεύρα καταστράφηκαν, καθώς δεν έχει κεντρική όραση. Ακόμη, υπέφερε από μετατραυματικό στρες ενώ έπρεπε να μάθει να περπατά ξανά.

Παρ’ όλη την περιπέτειά της, η Catrin Pugh παρέμεινε θετική για το μέλλον και θέλησε να ξεκινήσει μια συζήτηση για τη ζωή με ουλές.

“Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να νιώθουν ντροπή για τα σημάδια τους, έτσι, δείχνοντας τα δικά μου, ήθελα να τους κάνω να νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τα δικά τους”, είπε.

Έτσι, αποφάσισε να ποζάρει στη φωτογράφο Sophie Mayanne, για το project Behind the Scars, λέγοντας: “Εξαρτιόταν από εμένα, πόσο πολύ ή πόσο λίγο, θα προσπαθούσα. Το ένιωσα σωστό και ήθελα να δείξω ότι τα σημάδια μου δεν έχουν σημασία, τα βλέπω κάθε μέρα και δεν νιώθω άβολα με αυτά”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό: Πέθανε 29χρονη ηθοποιός μετά από τροχαίο ατύχημα

Η Βρετανίδα φωτογράφος σκοπεύει να φωτογραφίσει άλλα 1000 άτομα για να πει την ιστορία τους μέσα από τα σημάδια και τις παραμορφώσεις.

“Η καμπάνια έδειξε μια αθέατη όψη πλήθους μοναδικών ανθρώπων και των ουλών τους, με κύριο στόχο να προκαλέσει τις αντιλήψεις των ανθρώπων για το δέρμα τους και ώστε να βρεθεί ομορφιά στο απροσδόκητο”, τόνισε.

Πηγή: bovary.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share