Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε αναμορφωτήριο ο 16χρονος που σκότωσε τον 14χρονο στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης!

17 Ιανουαρίου 2018 17:51
Σε αναμορφωτήριο ο 16χρονος που σκότωσε τον 14χρονο στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης!

Αναμορφωτικά μέτρα εγκλεισμού στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου έως την ενηλικίωσή του, που βάσει νόμου είναι το 21ο έτος, αλλά και καθημερινής παρακολούθησής του από παιδοψυχίατρο, επιβλήθηκαν στον 16χρονο που ομολόγησε πως τον Ιούνιο του 2016 σκότωσε τον 14χρονο φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό: Πέθανε 29χρονη ηθοποιός μετά από τροχαίο ατύχημα

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.


Το χρονικό της υπόθεσης

Το ημερολόγιο δείχνει 11 Ιουνίου 2016, όταν ο μικρός Τάσος είχε βγει βόλτα στην πλατεία του χωριού με τους φίλους του.

Ωστόσο, περίπου στις 11 το βράδυ, τα παιδιά αποφάσισαν να φύγουν από την πλατεία και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Έτσι, ο Τάσος πήρε το δρόμο της επιστροφής μαζί με τον συνομήλικο φίλο του. Όπως είχε ισχυριστεί εκείνος, λίγα μέτρα μετά οι δρόμοι τους χωρίστηκαν.

Ωστόσο, οι ώρες πέρασαν και ο Τάσος δεν επέστρεψε στο σπίτι του. Αμέσως οι γονείς του έσπευσαν να τον αναζητήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Εν συνεχεία, έσπευσαν να δηλώσουν την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας, εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του άτυχου παιδιού σε χωράφι. Το νήμα της τραγωδίας είχε αρχίζει να ξετυλίγεται με καταιγιστικό ρυθμό. Άπαντες αναζητούν τον δολοφόνο. Λίγες στιγμές αργότερα, ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίζεται όταν γίνεται γνωστό πως ο συνομήλικος φίλος του φέρεται να ομολόγησε πως σκότωσε τον Τάσο με κουζινομάχαιρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος σε κηδεία στην Βοιωτία: Μπέρδεψαν τα φέρετρα με τους νεκρούς!

Μάλιστα, αιτία του φονικού ήταν ο τσακωμός των δύο αγοριών για το ποια από τις δύο οικογένειες έχει το καλύτερο τρακτέρ, όπως υποστήριξε ο δράστης.

Ωστόσο, μετά την απολογία του, ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος,της ανάθεσης της εντατικής επιμέλειας στους γονείς του. Την ίδια ώρα, του απαγορεύτηκε η μετάβαση και διαμονή στο χωριό όπου διαπράχθηκε το φονικό.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης έχει απομακρυνθεί από το χωριό Γέφυρα και ζούσε, μέχρι πρότινος στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά του.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share