Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε για το παιδί μου» Η μητέρα του μικρού Ηλία μπορεί πλέον να ελπίζει...

29 Ιανουαρίου 2013
«Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε για το παιδί μου» Η μητέρα του μικρού Ηλία μπορεί πλέον να ελπίζει...

Η ιστορία του 8χρονου Ηλία Αλεξάνδρου, που παρουσίασε η «News» στο προηγούμενο φύλλο της, συγκλόνισε όλη την Ελλάδα φέρνοντας επιτέλους θετικές εξελίξεις. Οι διαδικασίες αρχίζουν να «τρέχουν», ώστε να ξεπεραστεί οριστικά το «τέρας» της γραφειοκρατίας -που τον άφηνε καθηλωμένο στην Ελλάδα δυσχεραίνοντας μέρα με τη μέρα την αδύναμη υγεία του- και ανοίγει πλέον ο δρόμος της μεταφοράς του στην Ελβετία για την εγχείρηση που θα του σώσει τη ζωή.

Της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ

Ο αντίκτυπος της δημοσιοποίησης από την εφημερίδα μας αυτής της δραματικής ανθρώπινης περιπέτειας ήταν τεράστιος, προκαλώντας κύματα οργής και σφοδρές αντιδράσεις για όσα παράλογα συνέβαιναν σε βάρος ενός παιδιού που το μόνο που ήθελε ήταν να ζήσει. Και σε αυτή την επιθυμία του το αξεπέραστο εμπόδιο για μήνες ήταν το «τέρας» της γραφειοκρατίας. Ένα παιδάκι αργοσβήνει και οι αρμόδιοι το μόνο που έκαναν ήταν να... περιμένουν. Μετά το πρωτοσέλιδο της «News» επιτέλους αφυπνίστηκαν και ο Ηλίας έχει δικαίωμα στην ελπίδα. «Σας ευχαριστώ για όσα κάνετε για το παιδί μου», δήλωσε η μητέρα του Σουζάνα (μάλιστα ευχαρίστησε δημόσια την εφημερίδα μας στο λογαριασμό που άνοιξε στο Facebook για τον μικρό Λιάκο), η οποία πλέον περιμένει ένα μόνο «ναι» για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Η επικοινωνία με τη μητέρα του μικρού Ηλία είναι καθημερινή. Τα λόγια της πλημμυρισμένα από ανάμικτα συναισθήματα: Από τη μια πλευρά νιώθει χαρά για τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του παιδιού της -βέβαια δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά χαμόγελα αφού ο Ηλίας πρέπει να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατόν στην καρδιά του και στις δύο βαλβίδες-, από την άλλη πάλι κυριεύεται από οργή, αγανάκτηση -και δίκαια- για τις ατελείωτες ώρες υπομονής, τις ασταμάτητες, όχι πάντα ευεπίφορες, προσπάθειες ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που κρατούσε όμηρο τον γιο της. Ένα πρόβλημα που τον έχει καθηλώσει από τους έξι μήνες της ζωής του.

Την ιδιαίτερα λεπτή επέμβαση στην καρδούλα του μικρού Ηλία θα πραγματοποιήσει οριστικά ο «γιατρός των φτωχών» Αυξέντιος Καλαγκός, με την ευχή -που είναι η ευχή ολόκληρης της Ελλάδας- να επαναφέρει πλέον για πάντα το χαμόγελο στα χείλη του μικρού ήρωα. Μια εγχείρηση που ο Καλαγκός θα την κάνει αφιλοκερδώς και ήδη ετοιμάζεται για τη δύσκολη αυτή περίπτωση.

Τα έγγραφα

Τόσο καιρό τα έγγραφα πήγαιναν και έρχονταν, με διορθώσεις, υποσχέσεις, υποδείξεις. Κανείς δεν καταλάβαινε την κρισιμότητα της κατάστασης. Όταν το θέμα αποκαλύφθηκε από τη «News» και πήρε μεγάλη έκταση άρχισαν οι εξελίξεις να «τρέχουν». Στην τελευταία επικοινωνία που είχαμε με τη μητέρα του 8χρονου αγγέλου την Πέμπτη 24/1 μάς είπε με φανερή την αγωνία της ότι «ακόμα περιμένουμε» και συνέχισε εκφράζοντας για πρώτη φορά έστω και συγκρατημένη αισιοδοξία. Τι περιμένει; Μια (τελευταία) έγκριση.

Την Τετάρτη ο Αυξέντιος Καλαγκός έστειλε το έγγραφο από την Ελβετία στο οποίο αναφέρεται τι ζητάει ο γιατρός για να γίνει το χειρουργείο στην Ελλάδα. «Από εκεί και πέρα ήταν θέμα του "Ωνασείου" να απαντήσει ότι δεν μπορεί να γίνει η επέμβαση στην Ελλάδα», μας λέει η μητέρα του Ηλία. Και η απάντηση (ευτυχώς) δεν άργησε καθόλου. «Ο Γενικός Διευθυντής του "Ωνασείου" κ. Μουτσόπουλος συνεργάστηκε απόλυτα και πλέον έχουμε την απάντηση ότι δεν υπάρχει μόσχευμα στην Ελλάδα και το χειρουργείο θα πρέπει να γίνει στη Γενεύη». Αυτό ήταν το προτελευταίο χαρτί που περίμενε με αγωνία η οικογένεια και σας το παρουσιάζει σήμερα η «News». «Η επέμβαση αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω του ότι δεν υπάρχει τράπεζα ομοιομοσχευμάτων στην Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο που υπογράφει ο Διευθυντής του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Π. Αραζιάδης και ανοίγει το δρόμο για να πάει ο Ηλίας στην Ελβετία.

Τελευταίο εμπόδιο η Επιτροπή που θα δώσει το τελικό «ΟΚ» για το ταξίδι. «Με αυτό το χαρτί στην Επιτροπή πιστεύουμε ότι θα μας περάσουν», λέει η κυρία Σουζάνα, που συνεχίζει πάντως να κρατά χαμηλούς τόνους. Πόσα έχουν δει τα μάτια της άλλωστε τόσο καιρό... «Δεν είναι κάτι σίγουρο, γιατί με αυτούς όλα είναι πιθανά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε». Ευχή (αλλά και απαίτηση) όλων να καμφθεί επιτέλους και το τελευταίο εμπόδιο και ο Ηλίας να «πετάξει» για την Ελβετία. Και μετά την εγχείρηση στην οποία θα υποβληθεί να κάνει αυτό που θέλει περισσότερο στον κόσμο. Να ζήσει...

Για περισσότερα νέα κάντε κλικ εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share