Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: 2 γυναίκες και ένας άντρας δίνουν τώρα συμπληρωματικές καταθέσεις! Τι λένε οι αστυνομικοί;

14 Ιανουαρίου 2018 10:17
Τραγωδία στο Μεσολόγγι: 2 γυναίκες και ένας άντρας δίνουν τώρα συμπληρωματικές καταθέσεις! Τι λένε οι αστυνομικοί;

Συμπληρώνεται αργά αλλά αποκαλυπτικά το παζλ με την υπόθεση της εξαφάνισης και του τραγικού θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη από την Κατοχή.

Συμπληρωματικές καταθέσεις, μαρτυρίες, λήψεις δεκάδων video από κάμερες ασφαλείας, μαζί με τα στοιχεία από το αυτοκίνητό της 44χρονης και την αρχική ιατροδικαστική εξέταση συγκεντρώνονται από τις αστυνομικές αρχές που ασχολούνται με την έρευνα της περίπλοκης υπόθεσης, δημιουργώντας έναν ογκώδη φάκελο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Survivor 2: Έκλεισαν! Ο Τούρκος παραγωγός μας παρουσιάζει την τελική ομάδα των Διάσημων! (video)

Έμπειροι αστυνομικοί εξακολουθούν να συγκλίνουν στο συμπέρασμα της αυτοχειρίας, αν και σε μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας και ακόμη περισσότερο στον στενό κύκλο της 44χρονης, υπάρχει η πεποίθηση πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Πέρα όμως από κάποια ερωτηματικά, που σχετίζονται για παράδειγμα με το γεγονός της απουσίας του κινητού τηλεφώνου της Ειρήνης, ή του τρόπου που επήλθε ο θάνατος, του σημείου που βρέθηκε κλπ, τα απτά στοιχεία δεν οδηγούν σε έγκλημα.

Και από τα στοιχεία προκύπτουν τα συμπεράσματα και όχι από τις εικασίες… “Για εμάς προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι”, λένε συγκεκριμένα αστυνομικές πηγές στο Αγρίνιο, που καλούνται να έρθουν αντιμέτωπες και με μια άνευ προηγουμένου άσκηση πίεσης, κυρίως από τα κεντρικά ΜΜΕ , αλλά και με πληροφορίες και φήμες που είναι αδύνατον να επιβεβαιωθούν.

Οικογένεια είδε το αυτοκίνητο την Κυριακή με αναμμένη τη μηχανή

Το agriniopress.gr αποκαλύπτει σήμερα πως την επομένη της εξαφάνισης, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου δηλαδή, οικογένεια βρέθηκε στην παραλία Φωτμού της Τριχωνίδας και είδε το χρυσαφί Ford Ka της Ειρήνης Λαγούδη, ακριβώς στο σημείο που βρέθηκε από τους πυροσβέστες το μεσημέρι της Δευτέρας, μια μέρα μετά. Σύμφωνα με την σχετική μαρτυρία, που έχει τεθεί υπόψιν της Αστυνομίας, μέλος της οικογένειας, προσέγγισε το αυτοκίνητο σε απόσταση δέκα – δεκαπέντε μέτρων, είδε την μαυρίλα στα τζάμια, αλλά και το γεγονός ότι η μηχανή του ήταν αναμμένη. Όμως, υπέθεσε πως μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν ζευγάρι και απομακρύνθηκε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να είχε σταγόνα από καύσιμα την επομένη που βρέθηκε από τους άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θέρμου. Απομένει βέβαια αυτό να αποδειχτεί από τον έλεγχο στο όχημα που έγινε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Εικάζεται λοιπόν προς το παρόν, πως αφού η γυναίκα, πιθανώς ήπιε κάτι, να περίελουσε το εσωτερικό του οχήματος με πετρέλαιο και να άφησε αναμμένη τη μηχανή ώστε το αμάξι να καεί, χωρίς όμως αυτό να γίνει, αφού η φωτιά έσβησε.

Στην Αστυνομία δεν υπάρχει καμιά άλλη μαρτυρία ή κατάθεση ατόμου που να βρέθηκε στο σημείο , πέραν της οικογένειας που είδε το Ford την Κυριακή. Αυτό σχετίζεται με την πληροφορία που κυκλοφόρησε ότι άτομο – άτομα φέρεται να βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή χωρίς όμως να δουν το αυτοκίνητο. Αυτό θα έδινε μια τελείως διαφορετική διάσταση και ανατροπή στην υπόθεση μιας και θα υπήρχε ένα “κενό” αρκετών ωρών αφού, από τις δυο το μεσημέρι του Σαββάτου η γυναίκα φαίνεται να περνά από τη Βαρειά της Τριχωνίδας με κατεύθυνση την Κάτω Μυρτιά, μόλις λίγα χιλιόμετρα δηλαδή από το σημείο που βρέθηκε νεκρή.

Δείτε επίσης: Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε 17χρονος στο Αίγιο

Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν πως η γυναίκα έφτασε στο σημείο από τον αγροτικό παραλίμνιο δρόμο μετά τα Λουτρά Μυρτιάς και όχι από το Θέρμο. Καμιά κάμερα ασφαλείας δεν έχει καταγράψει το Ford στο Θέρμο. Αν περνούσε από εκεί για να πάει στο Πετροχώρι και από εκεί στην παραλία, θα είχε σίγουρα καταγραφεί. Άρα χρησιμοποίησε την πιο δύσκολη αλλά και την πιο σύντομη διαδρομή προς την παραλία γεγονός που δείχνει όμως πως έχει γνώριζε την διαδρομή αυτή και έχει ξαναεπισκεφθεί την παραλία, πιθανώς με τον άνδρα που διατηρούσε δεσμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραλία Φωτμου έχει και τρίτο δρόμο πρόσβασης, μέσω Μακρυνείας-Πετροχωρίου.

Τα sms και η άσχημη ψυχολογική κατάσταση

Το protothema.gr σήμερα δημοσίευσε πληροφορίες της πρώτης κατάθεσης του γιατρού με τον οποίο η 44χρονη φέρεται να διατηρούσε δεσμό τα τελευταία χρόνια, μέχρι και την στιγμή που η σχέση αυτή υπέστη ρήγμα, εξαιτίας των sms που, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο άνδρας, έστειλε η Ειρήνη Λαγούδη στην σύζυγο του, την Παρασκευή, αποκαλύπτοντας έτσι τον δεσμό τους και ενώ είχε περάσει το βράδυ της Πέμπτης, μαζί του, στην Αθήνα.

Η ερωτευμένη γυναίκα φέρεται στη συνέχεια να μετάνιωσε για το πρόβλημα που δημιούργησε στην οικογένεια του και πληροφορίες αναφέρουν πως επιστρέφοντας από την Αθήνα, βρίσκονταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μέλη της οικογένειας της πάντως λένε πως δεν διαπίστωσαν κάτι τέτοιο, πέρα από το γεγονός της ξαφνικής φυγής της το μεσημέρι του Σαββάτου με τελικό προορισμό την Τριχωνίδα και τον θάνατο…

Ο γιατρός το Σάββατο φεύγει για τον Πύργο, όπου βρίσκονταν η οικογένεια του στις 11 περίπου το πρωί και επιστρέφει στις 5 περίπου το απόγευμα, ώρες δηλαδή μετά το μοιραίο ταξίδι της Ειρήνης προς την Τριχωνίδα. Οι κινήσεις του αυτές, έχουν καταγραφεί από τις κάμερες της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Παντρεύτηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος! Αυτός είναι ο σύντροφός του!

Να θυμίσουμε πως ο γιατρός, μόλις έλαβε το τελευταίο, “αποχαιρετιστήριο” sms από την Ειρήνη, δήλωσε πως ανησύχησε και την αναζήτησε την Κυριακή, περνώντας όχι μόνον έξω από την οικία της στην Κατοχή αλλά πηγαίνοντας και στην περιοχή του Λούρου, όπως πληροφορείται τοagriniopress.gr
Είναι αξιοσημείωτο πάντως, πως αν και πιθανώς έμαθε γα την εξαφάνιση της και τις έρευνες από την Κυριακή, δεν ενημέρωσε τις αρχές, φοβούμενος μάλλον την έκθεση του. Κάτι όμως που πλέον έχει επέλθει μοιραία για τον ίδιον και την οικογένεια του , μετά την τραγική κατάληξη της Ειρήνης Λαγούδη.

Σήμερα Παρασκευή, τόσο ο γιατρός, όσο και η σύζυγος του, έδωσαν δεύτερη κατάθεση, ενώ τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν παραδοθεί για έλεγχο στην Αστυνομία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι καταθέσεις τους συγκλίνουν.

Πηγή: agriniopress.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share