Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας! Χρήση χημικών έξω από την Βουλή (photos+video)

12 Ιανουαρίου 2018 14:16
Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας! Χρήση χημικών έξω από την Βουλή (photos+video)

Πολύ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας μετά το τέλος της πορείας του ΠΑΜΕ κατά του Πολυνομοσχεδίου όταν δεκάδες μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή από τα σκαλιά που βρίσκονται στο πλάι του Άγνωστου Στρατιώτη.

Αρχικά οι αστυνομικοί έκαναν φραγμό αλλά στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρίγκιπας των Εξαρχείων που θα σου σερβίρει τα καλύτερα κεμπάπ Φλωρίνης!

Μεγάλη η πορεία του ΠΑΜΕ
Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 από την πλατεία Ομονοίας και κατέληξε έξω από τη Βουλή με τους διοργανωτές να υποστηρίζουν ότι τη στιγμή που οι πρώτοι διαδηλωτές ήταν έξω από τα Λουλουδάδικα στη Βασιλίσσης Σοφίας, οι τελευταίοι ήταν στην Αμαλίας.

Το «παρών» έδωσε και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει, έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, σήμερα Παρασκευή, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλο το 24ωρο το μετρό (γραμμή 2 και 3) και το τραμ ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ).

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ς με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 έως τις 24:00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Τι βρήκε ο ιατροδικαστής στον λάρυγγα της 44χρονης που ρίχνει "φως" στην υπόθεση;


Κανονικά θα εκτελούν τα δρομολόγια τους τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων», αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι υγειονομικοί οι οποίοι αντιδρούν στα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που συνοδεύουν το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζένη Χειλουδάκη: Νεκροφιλία, αιμομιξία, κοκαΐνη! Κατηγορεί δημοσίως επωνύμους και βγάζει τα άπλυτα τους στην φόρα!

Πηγή φωτογραφίων - βίντεο από το protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share