Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΜΜΜ: Aκινητοποιημένα και σήμερα λεωφορεία και τρόλεϊ...

28 Ιανουαρίου 2013
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΜΜΜ: Aκινητοποιημένα και σήμερα λεωφορεία και τρόλεϊ...

Aκινητοποιημένα παραμένουν και σήμερα λεωφορεία και τρόλεϊ παρά το γεγονός ότι η απεργία των εργαζομένων στην Οδικές Συγκοινωνίες κρίθηκε παράνομη.

Η απεργία συνεχίζεται επίσης και στο σιδηρόδρομο (δεν κινείται ο προαστιακός). Αντίθετα κανονικά λειτουργούν ηλεκτρικός και τραμ, ενώ το μετρό φτάνει μόνο μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν συνεχίζει προς αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας στον προαστιακό.

Οι απεργοί ζητούν την έναρξη διαλόγου για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας ενώ επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν ζητούν εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο αλλά ΣΣΕ που θα αναγνωρίζουν τις εργασιακές τους ιδιαιτερότητες.

Σήμερα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση, για να αποφασίσουν όλοι την περαιτέρω στάση τους. Η εξαγγελθείσα απεργία τους είναι έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου.

Κινητοποιήσεις και από αγρότες, ΔΕΗ

Το μέτωπο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι το μόνο... Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους ενώ και το προεδρείο των εργαζομένων στην ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο απεργίας.

Αποφασισμένοι να «παραλύσουν» όλη τη χώρα εμφανίζονται οι αγρότες, μετά την μακρά συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα, Πιερίας.

Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

«Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι τη Δευτέρα βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», αναφέρει ο κ.Λιλιόπουλος.

«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών, που όπως αναφέρει ο κ. Λιλιόπουλος είναι πολύ σοβαρά, αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

πηγή: www.protothema.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share