Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μετά την έφοδο στο γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου το ΠΑΜΕ «μπουκάρει» στο Μαξίμου (Video)

10 Ιανουαρίου 2018 09:28
Μετά την έφοδο στο γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου το ΠΑΜΕ «μπουκάρει» στο Μαξίμου (Video)

Μπροστά από την κεντρική πύλη του Μεγάρου Μαξίμου βρέθηκαν λίγο μετά τις 08:30 το πρωί και παραμένουν ως αυτή την ώρα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και ειδικά για τις αλλαγές στην απεργία.

Ανάρτησαν πανό με κεντρικό σύνθημα το «Κάτω τα χέρια από την απεργία» και παραμένουν εκεί φωνάζοντας συνθήματα, με την ισχυρή αστυνομική δύναμη να παρακολουθεί.

Υπενθυμίζεται πως χθες οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη: Η Φλορίντα Πετρουτσέλι ανακοίνωσε στην εκπομπή πως είναι έγκυος... (video)

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αυτή τη στιγμή εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν δυναμική παρέμβαση στo Mέγαρο Μαξίμου καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το άθλιο πολυνομοσχέδιο που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ότι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή, μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την ΑΠΕΡΓΙΑ των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή 12 Γενάρη (12μμ Ομόνοια), ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Τη Δευτέρα 15 Γενάρη μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια».

«Πνίγηκε» η Αχτσιόγλου στο «ντου» από τους αγανακτισμένους συνδικαλιστές
Την πιο άβολη και δυσάρεστη στιγμή στην θητεία της ως υπουργού βίωσε την Τρίτη η Έφη Αχτσιόγλου. Έχοντας να αντιμετωπίσει τους εξοργισμένους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, η υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αρθρώσει ούτε μία ολοκληρωμένη φράση. Περιορίστηκε στο να ανοίγει αμήχανα τα χέρια της και να διατυπώνει αναιμικές διαμαρτυρίες για την ανυπαρξία πνεύματος διαλόγου. Στο τέλος, δε, παραιτήθηκε ακόμη και από την φυσική της παρουσία στο ίδιο της το γραφείο, το οποίο και παρέδωσε στους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, αποχωρώντας με κατεύθυνση παρακείμενη αίθουσα.

«Δεν ήρθαμε να διαπραγματευτούμε. Ξέρετε ότι οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα κάτεργα; Θέλετε να κλείσετε και το στόμα των εργατών;» ήταν ένα από τα πιεστικά ερωτήματα που απηύθυναν στην υπουργό, στεντορεία τη φωνή, οι διαδηλωτές που έφτασαν έως το γραφείο της. Προηγουμένως είχαν διαρρήξει το ρολό ασφαλείας και έσπασαν τη γυάλινη πόρτα της εισόδου. Ο στόχος τους ήταν να απαιτήσουν από την κυρία Αχτσιόγλου να αποσύρει το «νομοσχέδιο-τερατούργημα» όπως το χαρακτήρισαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, το οποίο μεταξύ άλλων ρυθμίζει το πώς θα γίνονται στο εξής οι απεργίες.

«Απέναντι στους εργάτες μένετε άλαλοι; Δεν έχετε να πείτε τίποτα; Μόνο στ' αφεντικά μιλάτε;» φώναζαν οι συνδικαλιστές στην Έφη Αχτσιόγλου, την Θεανώ Φωτίου και τους συνεργάτες τους. Και όταν η υπουργός δήλωσε απερίφραστα ότι «όχι, δεν θα τον πάρουμε πίσω» τον νόμο που για τους εργαζόμενους φαντάζει σαν «απεργοκτόνος», η κυρία Αχτσιόγλου θα πρέπει να αιφνιδιάστηκε όπως ίσως ποτέ πριν στην σταδιοδρομία της ως πολιτικού: Άκουσε εν χορώ τους ανθρώπους του ΠΑΜΕ να φωνάζουν «ντροπή σου» και «αίσχος», μαζί με σχόλια για την κίβδηλη αριστεροσύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μία από τις ελάχιστες προτάσεις που κατόρθωσε να ολοκληρώσει η υπουργός Εργασίας ήταν η ερώτηση «την πόρτα γιατί την σπάσατε;» Η απάντηση όμως εκ μέρους των συνδικαλιστών ήταν αποστομωτική: «Εσύ την πόρτα τη δικιά μας πώς την ανοίγεις, στο σπίτι μας μέσα μπαίνεις, πώς το κάνεις; Ξεσπιτώνετε τους εργάτες, παίρνετε τα σπίτια των εργατών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Η αδιανόητη κίνηση που εξόργισε τον γιατρό και τον έκανε να την χωρίσει! Από εκεί ξεκίνησαν όλα!

Δείτε το βίντεο με τις κύριες στιγμές της αντιπαράθεσης:

Δείτε εδώ το πλήρες βίντεο:

ΣΥΡΙΖΑ: «Ακατανόητη» η εισβολή
Τον ίδιο ακριβώς όρο («ακατανόητη») χρησιμοποίησαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. Και, αν μη τι άλλο, από τις αντιδράσεις της Έφης Αχτσιόγλου φάνηκε ότι, τουλάχιστον για την ίδια, το ντου από το ΠΑΜΕ στο υπουργείο της την αιφνιδίασε, καθώς δεν είναι συνηθισμένη να έρχεται αντιμέτωπη με την λαϊκή κατακραυγή. Αντιθέτως, οι προεκλογικές δημόσιες εμφανίσεις της ήταν στο πλευρό της εργατιάς.

Λίγο μετά από την «εισβολή» του ΠΑΜΕ που κατ' ουσίαν εξανάγκασε την υπουργό να δεχτεί εκπροσώπους της οργάνωσης στο γραφείο της, από το υπουργείο Εργασίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό: «Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους. Γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του Υπουργείου, όπου και οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες. Η Υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών. Οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εξάλλου, είχαν συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες.

Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία. Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους. Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας».

Συνδικαλιστές σε θέση μάχης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ανατροπή βόμβα: Τρεις οι δολοφόνοι!

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων: «Το Υπουργείο Εργασίας απέκτησε από σήμερα την ταμπέλα που του αξίζει, με την επωνυμία 'Υπουργείο ΔΝΤ - ΕΕ - εργοδοσίας'. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την παραγγελία που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσπαθώντας να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία. Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση για την οποία γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους. Δε θα το κάνουμε δώρο στα αφεντικά και στο πολιτικό προσωπικό τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή, μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες και θέλει να το περάσει στα μουγγά, να πάρει δυναμική απάντηση. Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων 'δημοσιονομικής προσαρμογής' αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις καθημερινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Το αγωνιστικό πρόγραμμα σωματείων-Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, από αύριο:

Την Τετάρτη 10/1, Συνεχίζουμε τις συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Στις 3.30μμ καλούμε τους εργαζόμενους, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να απαντήσουμε μαχητικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική-λαϊκή κατοικία, να καταγγείλουμε την επέκταση των πλειστηριασμών που βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο.

Την Πέμπτη 11/1, προετοιμάζουμε την αγωνιστική απεργιακή απάντηση της επόμενης μέρας, με περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Αξιοποιούμε κάθε τρόπο να φτάσει το αγωνιστικό-απεργιακό κάλεσμα παντού, στα διαλείμματα, στην έναρξη και τη λήξη των βαρδιών. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις γειτονιές από Σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος.

Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12μμ στην Ομόνοια. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Το Σάββατο και την Κυριακή 13-14/1, σωματεία αλλά και άλλοι φορείς του μαζικού-λαϊκού κινήματος προχωράμε σε ενημερωτικές εξορμήσεις.

Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια».

Ακολουθεί απάνθισμα των αντιδράσεων που προκάλεσε το «ντου» στο twitter, από τους πολιτικούς έως τα τρολ:





















Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share