Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φονικός τυφώνας στη Μαδαγασκάρη: 29 νεκροί, 22 αγνοούμενοι!

8 Ιανουαρίου 2018 22:42
Φονικός τυφώνας στη Μαδαγασκάρη: 29 νεκροί, 22 αγνοούμενοι!

Κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές και διακοπή της ηλεκτροδότησης
Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 80.000 επηρεάστηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκλήθηκαν από το πέρασμα την περασμένη εβδομάδα του τυφώνα Άβα στο ανατολικό τμήμα της Μαγαδασκάρης, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Αγγελόπουλος: Σε σχέση με παίκτρια από το Survivor 2; Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν! Αναλυτικό ρεπορτάζ

«Σε εθνικό επίπεδο, ο προσωρινός απολογισμός είναι 29 νεκροί, 22 αγνοούμενοι, 17.170 εκτοπισμένοι και 83.023 άνθρωποι επηρεάστηκαν», ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών (BNGRC).

Δεκαπέντε από τα θύματα πέθαναν σήμερα μετά από μια κατολίσθηση που προκάλεσε η κατάρρευση ενός σπιτιού στην περιοχή Ιβόρι, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Ανταναναρίβο.
Ο τυφώνας έπληξε τη Μαδαγασκάρη το πρωί της Παρασκευής, «χτυπώντας» το ανατολικό τμήμα του μεγάλου νησιού έως το Σάββατο το βράδυ.

Ισχυροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών, στα ανατολικά του Μεγάλου Νησιού και μεγάλες πλημμύρες, ιδιαίτερα στο Ταματάνε (ανατολικά) και στις παραγκουπόλεις του Ανταναναρίβο.

Η ηλεκτροδότηση διεκόπη σε πολλές περιοχές και δρόμοι αποκλείστηκαν.

Η Μαδαγασκάρη, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, πλήττεται συχνά από κυκλώνες. Τον Μάρτιο του 2017, ο Ενάγουο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 78 ανθρώπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελικά πόσο χρονών είναι η Ευρυδίκη Βαλαβάνη; Το ψέμα για την ηλικία της και το ντοκουμέντο του ΣΚΑΙ που την "καίει"!

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Μαδαγασκάρη έχει πληγεί από 45 κυκλώνες και τροπικές καταιγίδες.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share