Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021

Τσουχτερό κρύο, χαλάζι και αποκλεισμένοι δρόμοι στο Μαρόκο! Εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί!

8 Ιανουαρίου 2018 21:43
Τσουχτερό κρύο, χαλάζι και αποκλεισμένοι δρόμοι στο Μαρόκο! Εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί!

Η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλούς δρόμους εξαιτίας των χιονοπτώσεων - Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες - Χάλάζι στο Ραμπάτ
Αντιμέτωπο με ασυνήθιστες για την εποχή χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το Μαρόκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Αγγελόπουλος: Σε σχέση με παίκτρια από το Survivor 2; Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν! Αναλυτικό ρεπορτάζ

«Σε γενικές γραμμές, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ισχυρές χιονοπτώσεις έπληξαν την οροσειρά του Άτλαντα, από υψόμετρο 900 μέτρων, με τον υδράργυρο να καταγράφει πτώση αγγίζοντας έως και τους -5 βαθμούς Κελσίου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας.

Στο εσωτερικό της χώρας το τσουχτερό κρύο κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του από την Παρασκευή.
Η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλούς δρόμους εξαιτίας των χιονοπτώσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, με αποτέλεσμα χωριά, που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, να αποκλειστούν.

«Κάτοικοι παγιδεύτηκαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ταΐσουν τα ζώα τους» δήλωσε ένας κάτοικος του Μπεν Σμιμ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή να «κινητοποιηθεί το σύνολο των κυβερνητικών φορέων», επιβεβαιώνοντας ότι περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι θα ενταχθούν στο σχέδιο για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διανομή κουβερτών και τροφίμων…).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή: Γιατί πρέπει να πάτε όλοι οι άνεργοι σήμερα στον πλησιέστερο ΟΑΕΔ;

Κρύο επικρατεί και στις ακτές του Ατλαντικού. Σήμερα το Ραμπάτ επλήγη από χαλάζι, ενώ χθες Κυριακή ένας θαλάσσιος σίφωνας καταγράφηκε στα ανοικτά της διοικητικής πρωτεύουσας της χώρας.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share